Companyia resident – Projecte Ingenu

projecteingenu.com /facebook / info@projecteingenu.com I Instagram

Projecte Ingenu neixia el 2013 a la Nau Ivanow com un grup d’entrenament i d’investigació actoral regular que havia detectat la necessitat d’impedir que només el “mercat” governés les seves carreres artístiques; ara ha esdevingut un grup d’investigació pràctica sobre el fet teatral, amb la voluntat de compaginar el treball professional amb l’evolució personal i la investigació permanent d’un model possible d’actor contemporani.és un grup de treball i recerca sobre el fet actoral i la teatralitat.

Apliquen la filosofia del Moviment Slow en els seus muntatges: l’escena es despulla i l’actor esdevé el centre de la peça. El teatre és la relació entre l’actor/actriu i el públic, mà a mà, en cada paraula o en cada respiració. A poc a poc van necessitar materialitzar en espectacles les seves dinàmiques de treball intentant no perdre l’essència que els havia mogut inicialment i que s’extenia més enllà del concepte “espectacles”. Així, doncs, van iniciar la producció slow d’espectacles mantenint-se al marge del tempostandard de producció.

El dia a dia de Projecte Ingenu s’ha anat diversificant en tres grans àmbits o línies de treball: espectacles, entrenament i recerca (Escena Germinal) i teatre fora del teatre.

Han exhibit els espectacles Top Girls, Romeu i Julieta, Yerma i, el darrer, Vaig ser Pròsper o recordant la tempesta, totes amb molt d’exit de crítica i públic.

Gràcies al programa de residències internacionals de la Nau Ivanow, des de mitjan maig duen a terme una residència a l‘Espacio Checoslovaquia, de Santiago de Xile, que els permetrà treballar durant un mes amb un col·lectiu xilè en la creació d’una peça que “respiri” de les dues cultures. La peça resultant serà presentada en el Festival de Artes Cielos del Infinito de 2018, gràcies als acords de col·laboració dels dos centres amb el Festival.

Comparteix