fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Tot a punt per l’estrena de THA TZPAR (l’espera) a Fira Tàrrega

Assaig obert a FiraTàrrega

Assaig obert a Pontós

Un grup d’estranys comparteix refugi. A fora, l’amenaça. A dins, l’espera. I la temença d’allò que hagi d’arribar. En aquest parèntesi pot néixer la tendresa, la capacitat d’organitzar-se, la bellesa… Què hi ha dins de cadascú —i entre nosaltres— més enllà de la por? Quan viure no vol dir només sobreviure. Una experiència amb música en directe, circ, moviment, teatre de prop. Un espectacle que reflexiona sobre la gestió individual i col·lectiva de la por i sobre la resistència a la violència en un context de conflicte.

A principis d’aquest any començava lentament a gestar-se una obra dins la Nau Ivanow. La companyia Hui Basa, resident a casa nostra, plantava una pissarra de suro al seu espai del coworking per construir,  apoc a poc, el que acabaria sent l’obra THA TZPAR (l’espera). L’oportunitat va sorgir amb la selecció del festival Fira Tàrrega per formar part del programa Suport a la Creació. Aquest programa suposa un acompanyament en el procés de creació en l’àmbit de les arts de carrer.

Paral·lelament Hui Basa no ha deixat de soprendre’ns com a companyia, creant l’obra Disseny Hug per la Nit dels Museus 2018 dins l’espai del Disseny Hub, el Museu del Disseny de Barcelona. També hem pogut començar a internacionalitzar el seu projecte amb dos viatges, un a Portugal i un altre a Nova York.

Visita a la Central del Circ amb l’Escola de l’Espectador

Descobrint THA TZPAR amb l’Escola de L’Espectador

Creant THA TZPAR

Les primeres lectures i els primers contactes entre els seus actors van començar a la Nau Ivanow. No ha estat fàcil, ja que el seu procés de creació ha patit els inconvenients de les obres de millora integral que estem realitzant al nostre espai. No obstant això, els hem acompanyat en tot moment com no podria ser d’un altre forma. Gràcies a la Central del Circ, una Fàbrica de Creació amiga, han gaudit de la tranquilitat i l’espai adequat per poder continuar el seu procés de creació.

Un procés que ha estat seguit de ben a prop per l’Escola de l’Espectador de la Sagrera. Des del primer guió fins a l’últim assaig, que va servir per conèixer també la Central del Circ des de dins i per emocionar-nos amb l’obra de Hui Basa.

Els últims assajos han portat a la companyia a Tàrrega i també al convent de Pontós, tots dos amb mostres obertes per tastar el que es podrà veure a Fira Tàrrega.

De la Nau al món

A Fira Tàrrega estrenaran l’obra THA TZPAR (l’espera) els dies 7, 8 i 9 de setembre (a les 11 h i a les 19 h). Trobareu més informació i entrades aquí.

Però aquí no s’acaba tot! Pocs dies després la segona mostra els portarà al Festival de Rue (ARTO) de Ramonville a França, el 15 i 16 de setembre. Més informació sobre la presentació en aquest festival aquí.

https://www.facebook.com/nauivanow/videos/1789857597758145/