fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

VOLAR – ESPAIS DE DISSABTE oberts a tothom

Volar (Superar-se)
En aquest taller intentarem arribar i superar la línia que ens separa entre el que pensem que podem fer i el que realment podem arribar a fer. Per a algunes persones és una línia subtil, mentre que per altres és un mur infranquejable però cada persona té aquest límit.

El nostre cos està al servei del nostre art, però sovint també és el nostre cos que ens frena en la nostra recerca.

Superar el cansament físic i el conflicte psicològic intern és essencial per poder assolir aquest estat de calma i concentració on el nostre cos, la nostra ment i la nostra creativitat estan en harmonia, treballant junts per un únic objectiu. Amb una sèrie d’exercicis, de jocs i amb l’ajuda de la música, volem empènyer l’estudiant a arribar a aquesta línia de bloqueig i l’acompanyarem perquè la pugui superar.

Treballarem la força, la coordinació, la resistència i la concentració. És una feina molt física però el cap hi té un paper molt important. En aquest cas en concret el cap pot ser el nostre pitjor enemic, el que ens posi obstacles: “No sóc prou forta”, “No ho aconseguiré mai, “Ho estic fent malament”, “l’altre ho fa millor”…, etc. Aconseguirem volar per damunt d’aquestes limitacions.


Què és ESPAI DE DISSABTE?

Un taller en format de tres hores, dissabte al matí, on trobaràs diferents eines per treballar el cos, la veu, la gestió de les emocions, l’observació de l’altre, la respiració i el teatre. Un laboratori per descobrir les inimaginables possibilitats expressives del cos.

D’una manera senzilla, establirem un aprenentatge a l’abast de tothom de tot allò que hem anat recollint al llarg dels nostres recorreguts professionals i personals. Oferirem el coneixement específic de matèries perquè sentis que pots descobrir-te expressant les teves capacitats particulars. L’expressivitat de la veu, per exemple si has de parlar en públic, si vas a una entrevista de treball, si t’agrada cantar… explorarem les infinites possibilitats que tenim de comunicar a través del cos, a partir de com ens movem, com gesticulem i com caminem. Jugarem amb l’expressivitat de la paraula, llegirem textos en veu alta, llegirem poesia i farem alguna escena de teatre. Ens esforçarem per sentir que totes aquestes matèries tenen molt a veure amb qui som i ho centrarem a que sigui un espai de veure com ens relacionem amb els altres. Veure a l’altre, escoltar a l’altre, empatitzar amb l’altre, acollir a l’altre per, finalment, Ser amb l’altre.

Acabarem el taller amb una sessió de Ioga Nidra (tècnica de meditació i relaxació profunda) que ens ajudarà a transitar en aquest nou camí d’aprenentatge.


Data: 21 de desembre de 2019
Horari: dissabte, de 10 a 13 h.
Preu: 25 €
Descomptes: 20% estudiants d’arts escèniques; 15% aturats; 10% membres d’associacions professionals i AISGE (no acumulables).
Places: limitades
Lloc: Nau Ivanow (Hondures, 30 – Barcelona 08027)

Per qualsevol informació, descompte o aclariment, pots adreçar-te a formacio@nauivanow.com