fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Tertúlia 3

Divendres, 6 de juny. 19.30h
Tertúlia: "
Moral religiosa i moral laica"

Ateus de Catalunya i la Unión de Ateos y Librepensadores (UAL) organitza des de fa uns dos anys unes tertúlies en les qual es debat un tema d’actualitat relacionat amb els objectius de l’associació.

El divendres 6 de juny debatrem sobre un tema que vindria a ser la segona part de la tertúlia anterior, "Ateisme i laïcitat". Aquesta vegada aprofundirem en una de les seves vessants més compromeses: la moral des d’aquests dos eixos, "Moral religiosa i moral laica".

Totes les religions han tingut la moral com a cavall de batalla per difondre els seus pensaments, per orientar els seus acòlits o per arrogar-se el dret a la seva educació, repressió i/o càstig.

Així mateix, el laïcisme, com no podia ser d’una altra manera, té en la declaració dels Drets Humans, en la Constitució de cada país i en les lleis, la resposta a la posada en pràctica de la moral. Fins i tot la moral menys jurídica i més personal, més íntima, ha tingut i té des de la filosofia i el pensament una resposta laica a les controvèrsies morals.

És la moral religiosa qui ens pot i ha d’orientar-nos espiritualment? És la moral laica qui ho ha de fer? Caritat o solidaritat? Amor al proïsme o drets humans? Catecisme, Bíblia, Alcorà o Constitució?

Debatem-ho divendres 6 de juny.