fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Taller de Teatre Físic. Amb Mai Rojas

Quantes vegades hem sentit un director dir-li al seu intèrpret: “Projecta la veu, que no se sent”, però mai hem sentit “Projecta el cos, que no es veu”?

El cos és “la mà que mou el guant”

El TEATRE FÍSIC / DANSA TEATRE és un art teatral d’una narrativa molt potent, on el cos de l’intèrpret és el seu instrument principal de comunicació, un canal de transmissió universal lliure de barreres lingüístiques. Els principis en els quals sosté aquest art funcionen com a claus per al creador, obrint-li portes a un món on li permet mostrar emocions i pensaments en un grau molt alt de poesia física, multiplicant les possibilitats de l’artista i dotant-lo de capacitat per crear amb major llibertat i claredat en la materialització del seu imaginari. Pedagogia desenvolupada amb èxit en tallers internacionals a Alemanya, Macedònia, Colòmbia, Polònia, Estats Units, Puerto Rico, Costa Rica, Espanya i Regne Unit.

Mai Rojas, des de la seva experiència com a performer professional, ha desenvolupat un mètode de treball físic des de l’INTÈRPRET i per a l’INTÈRPRET, on l’instrument físic treballa des de la seva capacitat de projecció i adaptabilitat a diferents espais escènics, tonicitat i presència, ritmicitat, precisió i economia del moviment.

El nou Intèrpret/Creador del segle XXI requereix de nous recursos per obrir-se un buit en el mercat laboral. Una gramàtica clara que li permeti abordar amb èxit un treball de creació personal. El taller ofereix un sistema metodològic clar, pràctic i eficaç per als nous creadors del segle XXI. Els participants desenvoluparan un vocabulari escènic referent a la gramàtica del MIM CORPORAL, en relació amb l’articulació intercorporal i espacial, l’estudi dels contrapesos, nivells d’abstracció i estilització en una acció teatral i dinamoritmes i les seves diferents qualitats musculars.

Un taller dirigit a tots aquells artistes afins a les arts escèniques, usant el cos i el moviment com a base de creació de nous llenguatges escènics. Són benvinguts actors, ballarins, cirquers, cantants, clowns i directors.

Impartit per Mai Rojas
Neix a Costa Rica el 1980, on descobreix el gust per l’escenari en el Taller Nacional de Teatro. Obté la llicenciatura en Interpretació Textual a la Real Escuela Superior de Arte Dramático de Madrid.

Després d’iniciar la seva marxa professional amb les companyies de teatre contemporani de la Comunitat de Madrid Siglo XXI/ Pro-RESAD, Brecha, Giratablas, l’Skéne, Xavi Villena, Teatro Nacional i altres agrupacions teatrals, Mai Rojas decideix ampliar la seva formació en l’especialitat de teatre físic en el Centre de Formació i Creació Moveo de Barcelona.

Va treballar per al Theatre de L’Ange Fou i es va titular com a mim professional per la International School of Corporeal Mime de Londres. Amb el Cirque du Soleil col·labora regularment en diverses produccions utilitzant les eines del mim corporal per crear els seus personatges.

Paral·lel a la seva carrera com a intèrpret, Mai Rojas imparteix tallers en escoles de Costa Rica, Puerto Rico, Londres, Barcelona, Madrid i Cantàbria. Sense deixar mai al marge la seva part més personal i creativa en la producció dels seus espectacles com a mim i director funda la seva pròpia companyia Los Escultores del Aire el 2013.

[Dossier curs]

Lloc: Nau Ivanow (Hondures, 28 – Barcelona 08027)
Dates: 17 i 18 de febrer de 2018
Horari: De 10 a 15h
Preu curs: 100€
Descomptes: 15% aturats; 10% membres d’associacions professionals (no acumulables).
Places: 15 màxim

Més informació: formacio@nauivanow.com

[inscripció aquí]