fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Strange Place

Dimecres 4 i dijous 5. 21.30 h

Strange place for snow–norway.today, d’Igor Bauersima

Companyia A qui ho sap

Traducció Eduard Bartoll

Direcció   Christina Schmutz

Escenografia/dramaturgia/il·luminació Frithwin Wagner-Lippok

Bestiari    Jessica Braun i Noë Figueras

Mag         Julián Perez

Espai sonor Marc Solà

Vídeo       Alex Clemente

Julie        Yolanda Bou

August     Xavier Mestres

 
L’última obra de l’autor suís-alemany Igor Bauersima és el drama d’un text final d’època trasbalsat que desemboca, a partir d’una macabra exposició sobre la comicitat absurda de les situacions, en un bon final de doble moral.


Strange place for snow–norway.today
forma part d’una trilogia (amb el director berlinès Frithwin Wagner-Lippok) que tracta el tema de les lamentacions pels morts i el suïcidi i la qüestió del sagrat en la postpostmodernitat (La primera @ntigona 2000 i la tercera Aiax–temps de proteïna es representen a Berlín.)

És la historia d’una mort anul·lada. És l’amor en els temps d’Internet. Són 100 minuts de solitud.És un fet real: una noia i un noi decideixen, en un xat, deixar aquesta vida plegats i llançar-se des del fiord més alt de Noruega. Es diuen Julie i August i han sortit dels foscos congeladors del xat per anar al blanc hivernal de la seva mort. Dos "nens" d’Internet, tan joves com el segle i més vells que els vells.

També és un conte d’amor que, de manera inesperada, puja contínuament de paisatges esquifits per anar al món i esdevenir realitat. O potser no. No hi ha res de segur, tot és possible…

La Companyia A qui ho sap va ser fundada l’any 1998 per la directora Christina Schmutz. Amb la seva primera obra Peix per Peix de l’autor alemany Roland Schimmelpfennig per al Grec 98 “desplega l’atmosfera desemparada i, amb tot, universalment sagrada”. Els seus treballs es dediquen a presentar i desenvolupar noves formes per a la representació de muntatges teatrals a Barcelona i Berlín, en els quals les innovacions estètiques reflexionen el discurs sobre les condicions de la nostra vida.