fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Shakespeare, la nodriza y su perro

L’humor és el vidre a través del qual hem escollit explicar la història d’Angèlica, la dida de Julieta i la relació amb ella. La nostra història comença on la va deixar Shakespeare: amb la mort de Julieta.
Com sobreviure a una relació filial quan el més jove se n’ha anat? Quin ha estat l’error de la dida perquè Julieta li oculti el seu pla? Com demanar-li perdó ara que ja no hi és?
Des de la seva perspectiva, la dida parla de la timidesa de Julieta, els capricis de l’adolescència, els secrets de la relació amb Romeu… I de les seves pròpies vivències: l’alegria de les seves noces amb Robert, l’ansietat de la primera nit, la picardia de voler reviure el plaer conegut… Un únic llegat per a Julieta: la felicitat arriba amb l’amor.
Un esdeveniment inesperat la posarà entre les cordes davant la seva necessitat de ser perdonada. I amb això, la gran dificultat: per ser perdonat, cal poder perdonar.

Text escrit i interpretat per Verónica Isola
Direcció: Mónica Aybar i Verónica Isola
Violoncel en viu: Nico Cobo
Disseny i tècnica de llums: Natàlia Ramos
Vestuari: Dolors Rodriquez
Tràiler, vídeos i fotos: Marc Matons

Reportatge a BTV: El Pla B. 7/4/15, minut 12:37

Verónica Isola
Va acabar els seus estudis com actriu a la Escuela Nacional de Arte Dramático de Buenos Aires. Des de fa 20 anys treballa a Europa: Roma, Berlín, Lugano. Va viure a París 15 anys, on va treballar amb Ariane Mnouchkine del Théâtre du Soleil i amb Mamadou Dioume de (CECIT) del Peter Brook, entre d’altres.
Va anar a Berlín per realitzar una recerca sobre Tina Modotti i després va escriure un monòleg sobre la seva vida.
Durant tots aquests anys, inspirada pel treball que va fer sobre Shakespeare, va viatjar a Londres i Stratford Upon Avon, la seva ciutat natal, per investigar sobre la seva vida i obra. Com a resultat va sorgir aquest monòleg Shakespeare, la nodriza y su perro.
El material de la seva propera obra va sorgir d’un treball de dramatúrgia amb Alfredo Sanzol. Es tractarà també de Shakespeare, però aquesta vegada en un avió.

Per a aquest espectacle Verónica Isola ha demanat la complicitat de Mónica Aybar, que ha treballat com actriu en diversos muntatges de Sergi Belbel, entre d’altres; com a directora, ha dirigit Davant l’Empire, guanyadora del Premi Popular de la 17a Mostra de Teatre de Barcelona.
Amb la Mónica han codirigit Shakespeare, la nodriza y su perro. Ara preparen la versió anglesa per a Fringe 2016 i la francesa per al Festival d’Avignon del mateix any.
La música en viu va a càrrec del violoncel·lista Nico Cobo, que va fer el Màster al Conservatorium van Amsterdam i va estar seleccionat pel Schleswig-Holstein Musik Festival d’Alemanya.
Natàlia Ramos és la dissenyadora i la coordinadora de llums; fa poc ha treballat en el musical Germans de Sang i és cap de sala a la Nau Ivanow.
Marc Matons ha fet el tràiler, els vídeos i les fotos; és muntador i postproductor freelance. Ha treballat per al cine, publicitat i teatre.
Dolors Rodriguez Cleries ha realitzat el vestuari i treballa actualment al Gran Teatre del Liceu.

Durada: 60 minuts
Espectacle en català, castellà i anglès
Entrada: 12€ /Amics de la Nau: 50%
Venda d’entrades: 1h abans a taquilla

Anticipada: