fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Rates (abans que la lluna caigui)

‘Rates  (abans que la lluna caigui)’, de Javier J. Moyano
Cia. deLirio Teatre
Del 27 al 30 d’octubre
De dijous a dissabte,
21h
Diumenge, 19h

Entrada: 12€
Amics de la Nau: 10€

Rates  (abans que la lluna caigui)’, de Javier J. Moyano

Autor i director: Javier J. Moyano
Ajudant de direcció: Núria Sas
Intèrprets: Adrià Olay, Arántzazu Ruiz i Xavi Siles
Assessor de moviment: Jaume Sangrá
Escenografia: Nacho Sánchez
Construcció gronxador: Lagarto
Disseny espai sonor: Miquel Àngel Raió
Disseny de llums: Joan Gil
Fotografia: Sergi Fuster
Vestuari: Núria Sas
Il·lustració cartell: Dani Torrent

SINOPSI
Rates ens transporta a un ruïnós parc infantil de l’extraradi en el transcurs d’una nit d’immensa lluna plena. És allà on els personatges reben la notícia que aquella serà l’última nit de les seves vides. Davant d’aquesta revelació tots hauran de prendre una sèrie d’extraordinàries decisions en una nit on ja no hi ha res a perdre.
Una enorme lluna plena. Un parc infantil abandonat als afores de la ciutat. Un jove fugitiu, una noia que busca el seu gos perdut i un home misteriós que sembla amagar algun secret, reben la notícia que els queden unes poques hores de vida. El món a punt d’acabar-se en una nit en la que tot és possible, fins i tot que la lluna caigui.


Javier J. Moyano

És el dramaturg de la companyia deLirio Teatre i director d’aquest projecte. Llicenciat en Enginyeria de telecomunicacions per la UPC, s’ha format com a dramaturg en els tallers d’escriptura de l’Obrador de la Sala Beckett, amb autors reconeguts com Marc Rosich, David Plana, Victòria Szpunzberg, Xavier Albertí, Javier Daulte, Pau Miró o Michel Azama. L’abril del 2009 estrena un text curt a la Sala Beckett dins de la lectura dramatitzada Vol sense motor, dirigida per David Plana.
El 2009 va guanyar el IV Concurs literari El Laurel, de l’Ateneu de Sant Feliu, i es va estrenar en la direcció, amb l’ajudantia del primer espectacle de la companyia, 4.48 Psicosi, de Sarah Kane. El 2010 col·labora en el projecte artístic Untitled Story vol.1, de Daniel Jacoby, on s’encarrega de la dramatúrgia i la direcció de l’espectacle.
Rates (abans que la lluna caigui) és la seva primera obra duta a escena.  

deLirio Teatre
La companyia sorgeix del retrobament entre exalumnes del Col·legi de Teatre, als quals poc després s’uneix Javier J. Moyano, com a dramaturg. Aquesta incorporació dóna un nou impuls a la companyia, que hi troba el vehicle per poder plasmar en textos teatrals les inquietuds de deLirio Teatre: fer un teatre contemporani, fresc i crític.
El primer espectacle de la companyia va ser
4.48 Psicosi. Rates (abans que la lluna caigui) és el seu primer projecte totalment autònom. Amb text original de Javier J. Moyano i dirigit per ell mateix, ha estat gestat al Centre d’Arts Escèniques de Terrassa (CAET) dins de la convocatòria per a nous creadors Germen TNT, i va estrenar-se a l’Auditori del Poble Espanyol el 2010. També ha participat en la Mostra de Teatre de Barcelona V 2.0.
DeLirio Teatre és una companyia descaradament jove i ambiciosa.  Són gent formada professionalment, amb una experiència teatral jove que, després de l’estrena d’un primer espectacle, de producció, gestió, distribució i explotació absolutament pròpia, comencen a veure la necessitat de vincular-se a altres professionals de l’àmbit teatral que potenciïn i facin créixer nous projectes, com aquest.

[dossier

[video
[
www.delirioteatre.com

Una producció de deLirio Teatre. Amb la col·laboració del CoNCA i la Generalitat de Catalunya. Participació com a companyia resident al CAET dins de la convocatòria Germen TNT 2010. Amb el suport del Poble Espanyol.
Agraïments: Col·legi de Teatre de Barcelona


Durada:
1h 15 minuts aprox.
Venda d’entrades: Telentrada i 1h abans a taquilla