fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Projeccions de Mariel Maciá

Projeccions de Mariel Maciá
Dissabte 17 de juliol, 21h
Sala Abaco

Entrada 5€


Mariel Maciá és una jove directora de cinema i teatre avalada per múltiples reconeixements
internacionals gràcies als seus premis recollits amb curtmetratges com
Flores en el Parque (o los primeros besos), film molt guardonat amb el qual es va donar a conèixer, o amb la seva última obra A domicilio (o incluso también amor) per la qual ha guanyat el premi a millor curtmetratge en importants Festivals de Cinema a tot el món: Madrid, Nova York, París, Alemanya.
La col·lecció de curtmetratges que es presenta és una mostra que permet veure l’evolució
d’aquesta jove cineasta al llarg de la seva carrera. Des del curtmetratge Despedida (o la crisis argentina), rodat a Buenos Aires el 2003, fins al seu últim treball audiovisual A domicilio, en els seus treballs
sempre es pot trobar un fort rerefons social, al qual Mariel Maciá ens apropa a través de guions frescos i atrevits.

Des del 2009, Mariel Maciá és la responsable d’Indústria i Mercat de Lesgaicinemad -Festival de Cinema Lèsbic i Gai de Madrid. A més, ha estat jurat de concursos de curtmetratges i guions europeus i espanyols. Participa habitualment com a convidada en taules rodones, seminaris i congressos referits a temes de dona, diversitat afectiva i cinema independent. Des del 2007 és membre de CIMA (Associació de dones cineastes i de mitjans audiovisuals).

Curtmetratges
Despedida (o la crisis argentina). Buenos Aires 2003 (15 min)
Alejandra decideix emigrar d’Argentina. Abans de fer-ho, filma un vídeo amb la intenció d’explicar objectivament en què consisteix la crisi.
Flores en el parque (o los primeros besos). Madrid 2006 (10 min). Ana i Lola queden per veure’s en un parc. Lola portarà flors. Ana portarà dubtes. La indecisió d’una esdevé una actitud provocativa per a l’altra. Només fins que es puguin fer els primers petons.
Dos extraños (o cómo nos conocimos). Madrid 2006 (10 min).
Maia necessita papers. Pedro necessita companya. Tots dos decideixen unir les seves vides mitjançant un matrimoni de conveniència.
Novios (o lo que somos). Madrid 2006 (5 min)
Ells no saben d’amor, no saben de compromís, no saben com
comunicar-se, però són nòvios.
A Domicilio (o incluso también el amor). Madrid 2008 (25 min)
Rosa ho té tot pensat, convidarà Flor a sopar sushi, beuran vi blanc i escoltaran música. Al cap i a la fi, totes dues saben per què hi van. Però no sempre les coses surten com es planegen i unes paraules, uns moments compartits poden replantejar els prejudicis que cada una té sobre sí mateixa i sobre l’altra.

Durada: 65 minuts de projeccions i xerrada posterior amb el públic