fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

No sóc Dean Moriarty

Cia. Waltzing Teatre
Autor: Joan Yago
Direcció: Gerard Iravedra
Ajudanta de direcció: Maria Rodríguez
Intèrprets: Pep Ambròs i Guillem Gefaell
Disseny d’il·luminació, escenografia i figurinisme: Gina Bernadó i Gala Garriga
So: Joan Yago i Gerard Iravedra

Sinopsi
No sóc Dean Moriarty és un joc entre dos amics. L’espai on passa l’acció és un bar qualsevol, perdut en algun lloc, on treballen dos joves que en tancar les portes i quedar-se sols juguen a ser Sal Paradise i Dean Moriarty, els personatges d‘On the road, de Jack Kerouac. Admiren aquests personatges perquè són un referent vital: l’aventura, el risc, el viatge, la carretera, les dones, les festes, l’alcohol, la forma de viure, la manera d’afrontar la vida, les ambicions, els projectes de futur… i, sobretot el present, sempre desconegut, espontani i al límit. Les vides d’aquests dos joves són tot el contrari: estables, avorrides, dures, previsibles, rutinàries. Juguen perquè s’ho passen bé; d’alguna manera, sentir-se per un moment Sal Paradise o Dean Moriarty fa que per unes hores oblidin les seves vides i puguin viure una ficció que representa, exactament, el projecte de vida que comparteixen de fa temps. Però la nit on se centra la història, aquesta nit, un dels dos joves no vol jugar més. Vol viure. I aquest conflicte farà que esclati una tempesta entre els dos amics.

Joan Yago (Barcelona 1987)
Ha cursat estudis d’interpretació al Centre Dramàtic di Marco de Palma i a Eòlia. Actualment acaba el quart curs de Direcció escènica i Dramatúrgia a l’Institut del Teatre de Barcelona.
Ha escrit diverses peces per a teatre: Feísima enfermedad y muy triste muerte de la reina Isabel I (2010), No sóc Dean Moriarty (2009), El Bosc dels Ferrerets (2008) i Part per Part (2005). Ha versionat i adaptat textos com La boda dels petits burgesos (2010) o El Cercle de guix caucasià (2008). Ha dirigit l’espectacle Onatge de la companyia Disperses (2010) i ha fet d’assistent de direcció de Carles Alfaro en el muntatge de Traïció de Harold Pinter al Teatre Lliure (2009). També és coguionista del llargmetratge Altres direccions (2009), d’Aarón Sánchez.
Treballa de professor al grup de teatre d’Elisava Escola Universitària i a l’Encontre de Teatre a la secundària d’Artà.

Cia. Waltzing Teatre
La companyia neix de la necessitat d’expressar-se. D’expressar-se en sintonia. D’expressar-se en companyia. Per això, Maria Rodríguez, Gerard Iravedra i Pep Ambròs, els fundadors, un dia van decidir deixar de parlar sobre les ganes d’explicar històries per  començar a fer-ho. Així neix Waltzing Teatre. Si hi ha una cosa que volen fer amb el teatre, és utilitzar-lo per a això, per explicar històries. Trossos de vida que es plantegen dalt d’un escenari amb la voluntat de suggerir o fer reflexionar amb temes que ens impliquen a tots. Volen submergir-se en conflictes que impliquen i afecten els personatges per la seva relació amb els altres. No es tracta de dir com funciona el món… No, no. És un punt de vista. El seu.

Producció: Waltzing Teatre
Durada:
1h 10 minuts aprox.
Entrada: 12€ / Amics de la Nau: 10€
Venda d’entrades: Telentrada i 1h abans a taquilla