fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Naturae transformatae

Dolors Mateo – fotografia
Inauguració: divendres 20 de gener, 19h
Sala de Màquines
Entrada gratuïta

Naturae transformatae (Naturaleses transformades) és un projecte iniciat fa anys, format per dues sèries fotogràfiques: De natura (Sobre la naturalesa) i De rerum inertibus (Sobre les coses inanimades).
Partint de la idea que tot allò que existeix és susceptible de ser transformat, l’autora convida l’espectador a descobrir un món més suggerent i personal en establir un joc estètic entre el que és real i el que és imaginat.
Éssers vius que habitualment passen desapercebuts, petits detalls que formen part de la natura, objectes quotidians i elements urbans apareixen com a únics protagonistes a través d’imatges fragmentades, ombres i reflexos, línies i formes. Es tracta de transformar per evocar i insinuar, i també, perquè no, per crear noves il·lusions.
Les fotografies estan concebudes i presentades com a punts de llibre, i per això tenen un format concret i un tipus de paper utilitzat en la impressió. Les diferents textures no només pretenen donar calidesa visual a les imatges, sinó també fer d’elles un petit objecte que resulti agradable al tacte.

Dolors Mateo (Barcelona, 1961) és Diplomada en Infermeria i ha estat alumna de GrisArt-Escola de Fotografia.
Ha participat en diferents exposicions col·lectives i individuals organitzades a Barcelona.
Ha estat la responsable del tractament de les imatges del llibre Bandas, enjambres y devastación. Las plagas de langosta a través de la historia, on a més s’inclouen nombroses fotografies seves. Ha publicat a la revista Agathos sobre atenció sociosanitària i benestar.
Ha elaborat un catàleg de punts de llibre comercialitzats en diferents llocs de venda. Actualment s’encarrega del retoc fotogràfic d’una nova obra de divulgació científica i històrica.

És membre del grup de fotografia Photosagrera, una entitat sense ànim de lucre que promou activitats dirigides a tots els aficionats a la fotografia, en especial a totes les persones que es vulguin iniciar en el món de la imatge digital. L’objectiu del grup és crear un punt de trobada de la gent de la Sagrera aficionats a la fotografia, i en col·laboració amb les entitats del barri.

www.photosagrera.es
Facebook