fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

‘Les sense ànima’

‘Les sense ànima’, de Marc Artigau
Lectura dramatitzada
PORC – Cia. Arcàdia
Dilluns, 26 d’octubre. 21h
Entrada gratuïta

‘Les sense ànima’, de Marc Artigau
Premi Ciutat de Sagunt 2009
Premi Ramon Vinyes 2009


Director: Llàtzer Garcia
Lectors: Marta Aran, Guillem Motos, David Ortega, Mima Riera, Eduard Muntada

SINOPSI: Una pàgina web ofereix als homes un servei, discret i exclusiu, perquè puguin dormir amb adolescents. Només això: dormir. Les noies prenen un medicament i estan adormides tota la nit. Mentrestant, ells poden abraçar-les, acaronar-les i fugir del fred de les nits més dures de l’hivern. L’endemà, els homes marxen i quan elles es desperten tot torna a la normalitat.
Aquesta matinada, mentre Home despert contempla la bellesa tan pura de Minnie, Home que espera menja una hamburguesa en una estació de serveis amb Daisy, que ja està preparada perquè la vinguin a buscar.
Les sense ànima ens parla de la profunda solitud inherent a l’existència, de la perversió de les relacions que es creen en una societat cada cop més alienada i d’una estranya història de dones que sorgeixen del mar sense ombra i hi tornen per a descansar per sempre.

Marc Artigau i Queralt (Barcelona 1984) és llicenciat en Direcció escènica i Dramatúrgia per l’Institut del Teatre de Barcelona. Com autor ha estrenat La gran festa, dins del cicle de joves dramaturgs de Tarragona; Xatrac, dirigit per Martí Torras, i Ushuaia (Premi Ciutat de Sagunt 2008 i Accèssit Marqués de Bradomín 2008) al Teatre Estudi de l’Institut del Teatre. També ha guanyat el X Premi Boira de Vic amb l’obra Els gorgs.
 
Com a dramaturg ha treballat amb Xicu Masó a De soledats i silencis, espectacle basat en els contes de Mercè Rodoreda. A més, ha estat ajudant de direcció de Xavier Albertí (ppp), Jordi Prat i Coll (Una còpia, Vides Privades) i Carles Sales, entre d’altres; ha dirigit Marc i Paula i Zèppelin de Cristina Clemente.
En poesia ha publicat Primers Auxilis (Editorial Cossetània), XVIII Premi Grabriel Ferrater per a joves poetes; Vermella (Editorial Viena), Premi Martí Dot 2007, i Escuma negra (o tres pensaments en veu alta), XVIII Premi de poesia de les lletres catalanes del Vallès Oriental.

El seu darrer text, Les sense ànima, ha guanyat el Premi Ciutat de Sagunt 2009 i el Premi Ramon Vinyes 2009.