fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Lectura dramatitzada ‘Els amors difícils’

Italo Calvino és un dels grans noms de les lletres italianes del segle XX. Els amors difícils aborda quinze històries que parlen sobre temes com la incomunicació en les relacions de parella, la fugacitat dels moments de felicitat o la incidència de la civilització industrial en la vida de les persones. L’autor demostra ser un minuciós analista del comportament de les persones en un context quotidià. A vegades amb ironia i d’altres amb un to més seriós, aquestes històries reflecteixen els dubtes i anhels d’uns personatges que sovint tenen dificultats per comunicar-se i expressar els seus sentiments i és mitjançant l’humor que l’autor llança la seva crítica contra la societat.

La proposta escènica de Raissa Brighi posa èmfasi en les relacions entre l’individu i la societat i els conflictes generats de l’encontre de la identitat individual amb la identitat social. Així vol mostrar com la societat influencia les nostres tries, també les més petites i quotidianes, aparentment més insignificants.

Els personatges d’Italo Calvino són personatges amb múltiples facetes. Per donar cos a les diverses veus interiors del personatge i als seus conflictes interns, el mateix personatge serà interpretat per més d’un actor. És així com podran interactuar i dialogar els diferents aspectes de la personalitat de cadascun, posant en evidència els seus conflictes, les seves incoherències, els seus desitjos i les seves frustracions, fent evident a l’escenari la seva tridimensionalitat.

En aquesta proposta, l’ambient sonor hi juga un rol fonamental i s’utilitza com un personatge més, fora de lloc, que a voltes acompanya l’acció i a voltes la contrasta.

Direcció: Raissa Brighi
Intèrprets: Carla Vallés, Antonella Caron, Francesca Romana Degl’Innocenti, Gemma Brió i Arnau Armengol
Traducció: Teresa Muñoz Lloret i Cinta Massip

Entrada lliure – Aforament limitat
Indispensable confirmació prèvia. Inscripcions aquí

Organització: AADPC cultura, Fundación Aisge i Fundació Romea
Col·laboració: Nau Ivanow
Amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona.