fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Le Freak

VERSIÓ MOLT LLIURE d’El Adefesio, de Rafael Alberti vs Perlas varias del famoseo ibérico
Y a continuación…
Siéntese y contemple esta historia grotesca donde la obsesión por el qué dirán y el honor provoca desastres. Si le pone un toque de Salsa Rosa verá como es una trama apetecible aun hoy en día.
Siéntese y disfrute de una puesta en escena televisivamente entretenida y delirante.
Siéntese y disfrute de la razón, lo apoliniaco y lo masculino en su versión más extrema. Puro desequilibrio que somete, fiscaliza, machaca a la vida. Un combate entre la poesia de Alberti y la métrica de la Esteban.
Siéntese y disfrute de esta fábula donde se canta, se baila y se ven monstruos que han elegido serlo.
Aquí empieza Le Freak.

Cia. Aventura-T
Direcció i dramaturgia: Javi Bañasco
Intèrprets: Anna Vendrell, Laura Pérez, Carlos Ara, Gerard Flores, Maria Berenguer
Amb les estrelles invitades: Carlos Gallardo i Jordi Font
Espai, vestuari i il·luminació: Paula Maestro amb la col·laboració de Maria Garcia, Laura Pérez, Javi Bañasco, Jordi Llorens i Federico Materassi
Espai sonor: Javi Bañasco
Ajudant de direcció: Joan Miquel Salom & Arnau Lobo
Equip tècnic: Jordi Llorens & Jose J. Fernández

Javier Bañasco
Llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat de Barcelona i estudiant de l’últim curs de Direcció i Dramatúrgia a l’Institut del Teatre. Abans havia cursat direcció i dramatúrgia amb Andrés Lima, Ramón Simó, Larry Tremblay, Gloria Balañá, Angel Alonso, Esteve Soler, Magda Puyo, David Plana i Marc Rosich.
Director d’Aventura-T, ha dirigit Inferno Septimus, Atlantis i La intrusa. Ha estat ajudant de direcció de Roberto Romei, Stephan Levy, Angel Alonso, Josep M. Mestres i Andrés Corchero.
Com a actor s’ha format en interpretació a l’aula de Teatre de Lleida i a l’Estudi Nancy Tuñón de Barcelona; en teatre musical, a Youkali i al Col·legi de Teatre, i en lluita escènica amb Rosa Nicolás i Alberto Moreira.

“Pese a los muchos inputs que ofrece este espectáculo al espectador, es una puesta en escena equilibrada, precisa, que seduce por su frescura y el contraste de personajes grotescos, hablando y moviendo tanto la poesía de Alberti como las perlas del mundo del famoseo y la prensa rosa.
Farsa esperpéntica llena de contrastes que huye de una escenificación realista y que utiliza el texto de Rafael Alberti como trampolín para realizar una crítica social al culto a lo apolíneo, a lo estético, a la opresión del individuo al que se le dice cómo tiene que ser.” Javi Bañasco

Aventura-T
Amb una trajectòria de quatre anys, Aventura-T ha creat espectacles partint del text o de la creació col·lectiva, amb la qual cosa combina el text amb teatre visual i la dansa-teatre.
El seu primer espectacle va ser Inferno Septimus, espectacle de carrer amb el qual Aventura-T va traslladar l’arquetip de l’aneguet lleig a l’Infern, i, mitjançant una gran festa plena de foc, balls i circ, proposava un missatge de convivència i d’acceptació relacionat amb el bullying.
Amb Atlantis, va passar al teatre de sala. Aquest espectacle parteix de la tragèdia de Fukushima per recrear el mite paral·lel de la Atlàntida i, tot centrant-se en les causes, preguntar si l’alteració de l’equilibri del nostre entorn global i l’origen d’aquest tipus de desastres és responsabilitat de l’ésser humà i de la nostra societat.
El seu tercer espectacle, La Intrusa, de Maurice Maeterlinck, es destaca com la posada en escena més intima, amb dues dotzenes d’espectadors dins d’una carpa on rebran estímuls sensorials i acompanyaran la família protagonista mentre esperen l’arribada de la mort.
Aventura-T i els seus membres estudien quins són els problemes que sorgeixen de la relació que l’individu manté amb el món que l’envolta i es posiciona sempre, sense deixar l’espectador indiferent.

Durada: 75 minuts
Espectacle en castellà
Entrada: 12€ /Amics de la Nau: 50%
Venda d’entrades: 1h abans a taquilla

Anticipada: