fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

La Mar de Nuesa

‘La Mar de Nuesa’
Mar Sánchez Troya – fotografia

Inauguració: divendres 16 de desembre. 19h
Sala Màquines
Entrada gratuïta

El Nu. Des de la més delicada fragilitat a la més harmoniosa llibertat.
“Em crida l’atenció la figura humana, en tots els seus aspectes. La fotografia és un Art i les persones som sensacions, sentiments, emocions, estats d’ànim. El conjunt FotoHumà no precisa ser explicat, transmet per si sol.
La fotografia és estàtica, un moment, un instant però admirar la imatge d’un cos, un rostre, pot transformar aquest instant en un temps il·limitat, el temps que desitgem cadascú de nosaltres.
Així, doncs, des de la captura de la imatge (vista pel fotògraf des de l’objectiu) a la continuïtat imaginativa dels que observem el retrat, podem deixar volar la nostra creativitat i fixar-nos en els seus gestos, la mirada, els trets físics, l’attrezzo, i ens arribaran  sentiments diversos com ara por, felicitat, ràbia, preocupació, joia, frustració. A partir del que percebem en mirar atentament la imatge, idearem i crearem la nostra pròpia història. D’aquesta manera podrem tancar el cercle comunicatiu entre el fotògraf, la fotografia i l’espectador.
Avui exposem el nu femení. La dona és sensualitat, bellesa, femineïtat, intuïció, dolçor, fertilitat, tendresa… Però la dona també és lluita, fortalesa, tenacitat…
Avui és “ELLA” la protagonista. Fotografiar un nu, sigui masculí o femení, és una de les coses més delicades que hi ha. El joc de llums, flaixos, reflectors i el trobar el posat adient del personatge perquè exalci les seves virtuts no és feina fàcil. L’empatia entre model i fotògraf és summament important, si hi ha bona sintonia farà que la persona se senti tranquil·la i confiada, que cregui en tu, que es deixi guiar per les teves indicacions, que es mostri natural i, amb això, que el resultat sigui un èxit.
Aquest és el meu primer treball relacionat amb la figura humana. Vull continuar treballant sobre aquest concepte en diferents i diversos àmbits (fotografia solidària, de denúncia social, costumista, de folklore, del pas de la vida en les persones…). Tinc idees i projectes que poc a poc aniré materialitzant… L’expressió humana inspira, motiva i transmet…
Proveu-ho!!! Observeu i creeu lliurement la vostra pròpia història!!!” Mar Sánchez Troya

Mar Sánchez Troya (Barcelona, 1967)
Sempre he sentit atracció per l’art en general, ja sigui pintura, escultura, decoració, dansa o música. Fa uns tres anys que va començar a intrigar-me el vuitè art, la fotografia. És cert que havia vist exposicions diverses, però vaig encuriosir-me per què se sentia, què es veia, què s’interpretava, a través del petit forat d’una càmera.
La meva formació ha estat força autodidacta, amb l’ajuda de manuals, llibres i anar provant. També, per descomptat, escoltant els bons consells de les persones que coneixia amb experiència. He anat aprenent dels meus propis errors. He fet diversos cursos monogràfics que m’han ajudat a entendre i a posar en pràctica determinades tècniques.
Penso que encara tinc moltíssim a fer, a millorar, però això és precisament una de les coses que més m’agrada de la fotografia, que mai no pares d’aprendre i cada moment és únic i irrepetible.
Dono gràcies a tots aquells amics i amigues, professionals o aficionats ja amb molt de bagatge quan jo vaig començar, que em van ajudar a conèixer aquest món i a formar-me com a fotògrafa amateur.
He participat en diverses exposicions, col·lectives però aquesta és la primera individual. Un gran repte per a mi!

[www.lamardefotos.net]

És membre des de 2009 del grup de fotografia Photosagrera, una entitat sense ànim de lucre que promou activitats dirigides a tots els aficionats a la fotografia, en especial a totes les persones que es vulguin iniciar en el món de la imatge digital. L’objectiu del grup és crear un punt de trobada de la gent de la Sagrera aficionats a la fotografia, i en col·laboració amb les entitats del barri.

www.photosagrera.cat
Facebook