fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

La herencia

Creació i text: David Mallols
Intèrprets: Xantal Gabarró, Pablo Gisbert, Andrea Madrid i Mario Pons
Fotografia: Vicente Mallols

SINOPSI
El menjar ja és a taula, hem posat tots els coberts, l’aigua, el pa, el vi, una cadira per a cadascun. Hem apagat la televisió. Està tot preparat, però no saps el pas següent. Ningú no sap res.
T’han trobat en el passadís de casa teva i al carrer. T’han vist en una última frase treballant perquè el teu cos no desaparegui. Veus un barranc on la memòria es desploma. Veus les pedres. T’agradaria ressuscitar en els actes dels teus hereus. Nosaltres encenem la televisió. Tu et preguntes si hi ha res després del dolor. Tu et preguntes si ha valgut la pena.

David Mallols
Després de cursar interpretació a València, es gradua en direcció i dramatúrgia a l’Institut del Teatre. En els últims anys ha treballat amb diferents artistes escènics com a intèrpret o dramaturg. En aquest temps, signa les seves pròpies creacions sota el nom d’El Maestro Jumillano, i La herencia és la seva primera peça llarga.

El Maestro Jumillano
El Maestro Jumillano era un paleta de la província de Múrcia que a principi del segle XX es guanyava la vida fent cases en els pobles i panteons en els cementiris. Va dominar la pedra, el fang, la vidrieria i el ferro. Va apropar el modernisme dels seus contemporanis a les cases dels pastors i camperols.
El Maestro Jumillano és l’excusa que utilitza l’autor per treballar amb l’escena, sol o amb amics, buscant en la resistència, el risc, el carrer i la poesia.
El Maestro Jumillano va néixer els anys 80, però té amics dels 70.

[elmaestrojumillano]

Agraïments: Tanya Beyeler, Daniel Triguero i Marta Mundó

Durada: 1h 20minuts aprox.
Venda d’entrades: Telentrada i 1h abans a taquilla