fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

‘La fada d’Abu Ghraib’

‘La fada d’Abu Ghraib’, d’Antonia Jiménez Rodríguez
Dimecres 1 i dijous
2 de juny. 21h

Entrada: 12€
Amics de la Nau: 10€


Direcció i traducció: Jordi Vall
Autora: Antonia Jiménez Rodríguez
Revisió lingüística: Joaquim Mallafré

GREG: Carles Bigorra
CHRISTINE: Patrícia Bargalló
SOLDAT: Jordi Romero / Albert Bagés

Il·luminació: Carles Pitarch
Audiovisuals i disseny: Juandesafinado produccions
Vestuari: La Garita
Fotografia póster: Anna Zaragoza Bermejo
Veu en off: Iván Cànovas i
Salvador Mª Fores

SINOPSI
Al maig del 2004 van aparèixer davant l’opinió pública unes  fotografies
esborronadores. Donaven fe dels maltractaments físics i psicològics efectuats per marines dels Estats Units cap a presoners iraquians a la presó d’Abu Ghraib.
La Fada d’Abu Ghraib és la conversa entre una soldat embarassada que acaben de jutjar i que amaga alguna cosa, i l’advocat de l’exèrcit, encarregat de la seva defensa, al qual els dubtes el turmenten; una conversa que ens recorda el que va passar darrera els gruixuts murs de la presó d’Abu Ghraib, i una revelació final impossible de creure… o potser sí.

Antonia Jiménez
Nascuda a Lucena, és llicenciada en Art Dramàtic a la Escola Superior d’Art Dramàtic de Còrdova i ha realitzat estudis de direcció escènica amb Helena Pimienta. La seva formació com a escriptora consta d’un Màster en Creació Literària de la Universitat de Sevilla i ha estat alumna de Denis Rafter i Juan Carlos Rubio en escriptura teatral i anàlisi del text.
Entre les seves obres com autora destaquen Zapatos rojos de tacón, guanyadora del I Concurso Nacional de Textos Teatrales Vila de Hecho 2009; El hada de Abu Ghraib, finalista del Premio Caja España de teatro breve 2007; Corviniano I, Príncipe Azul Premio de Teatro Luís Barahona de Soto en l’apartat de textos infantils de l’any 2003, i Un día lloverá un hada para ti, accésit Premio de Teatro Luís Barahona de Soto en l’apartat de textos infantils de l’any 2005.

[dossier
     
Durada: 1h

Venda d’entrades: Telentrada i 1h abans a taquilla