fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Josep i Maria

 

Foto: David Ruano

Josep i Maria, de Peter Turriní

Direcció: Carme Portaceli
Amb Pepa López i Artur Trias
Del 12 de desembre al 12 de gener
21.30 h


Estrena dilluns, 10 de desembre 

De dimecres a dissabte

2 i 5 de gener no hi ha funció

Sessions prèvies 7, 8 i 9 de desembre: preu 5€ (adquirint l’entrada el mateix dia a taquilla, a partir de les 20h). Nombre d’entrades limitat. 

*Entrades al Telentrada i a taquilla una hora abans

JOSEP I MARIA, de Peter Turríni, osep i Maria és un obra que destapa tots els tòpics referents a les festes de Nadal, símbol de la unió familiar sobre la qual està assentada la societat capitalista.

Maria és una senyora de fer feines d’uns grans magatzems que ha de treballar la Nit de Nadal. Té un fill amb el qual no passarà aquestes festes. Havia estat corista. Està sola.

Josep és un conserge d’aquests grans magatzems que també ha de treballar aquesta nit. Un comunista que enyora el comunisme. Està sol.

Tots dos es troben casualment aquesta nit de Nadal i acaben celebrant la seva pròpia festa amb tots els productes d’oferta que hi ha al seu abast.

Però en realitat Josep i Maria estan sols perquè pertanyen a aquell grup de gent que, per edat i classe social, la nostra societat ja no necessita, i per aquesta raó es troben sols justament en una festa tan assenyalada per a la família, la nit de Nadal.

L’obra reflecteix la mentida d’un món que es basa en festes comercials, amb un aire de sensibilitat i amor. La realitat sempre és diferent.

És una obra amb humor i ironia, que està al costat de les persones, del seu interior real.