fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

JORNADES 2019 SOBRE MEDIACIÓ, PÚBLICS I MOBILITAT

Sessió dedicada a les residències de les jornades EXIT 2017

EXIT és un projecte propi sobre la sensibilització, formació i treball, al voltant de la internacionalització. Volem ajudar les companyies a créixer i a establir el salt internacional com un dels seus objectius de futur.

Tres grans temes sobre l’internacionalització repartits en tres blocs, on diversos convidats i especialistes conversaran en una taula rodona.

Modera les jornades: Margarida Troguet, comissaria independent de l’àmbit de les arts en viu.
Relatoria: Clara Asín Ferrer – claraasinferrer.com
Crònica il·lustrada: Pedro Strukelj – pedrostrukelj.com

Benvinguda – 11 h
PÚBLICS – 11:30 a 13 h amb:

– Aitor Tejada, El Pavón Teatro Kamikaze (Madrid)
– Cesc Casadesús, Festival Grec (Catalunya)
– Lara Alonso, AsSocPerla (Catalunya)

Públic o públics? Estratègies o estratègia? Quines són les experiències més eficaces i innovadores en la gestió de públics? En època de Netflix, com podem apropar les arts escèniques a un públic el més extens possible? Quina funció poden exercir les arts escèniques en la vida d’un públic contemporani?

Dinar – 13 a 15 h inclòs pels assistents
MEDIACIÓ – 15 a 16:30 h amb:

– Elisa Matallín, Graners de Creació (València)
– Lau Delgado, FiraTàrrega (Catalunya)
– Thomas Louvat, Vulnus arts vives i recerca (Catalunya)

La pràctica artística, l’acte creatiu, és capaç de causar un impacte positiu en la societat. En l’actualitat múltiples experiències de processos creatius inserits en determinats contextos socials i culturals han estat experiències d’èxit i han esdevingut motor transformador. La figura del mediador és la persona que ha de facilitar aquestes experiències creuades. Com abordar-la?

INTERNACIONALITZACIÓ I MOBILITAT – 17 a 18:30 h amb:

– Marta Barceló, C.IN.E Sineu (Illes Balears)
– Marc Chornet, Projecte Ingenu (Catalunya)
– Toni González, Escena Internacional (Catalunya)
– Marta Oliveres, MOM & El Vivero (Catalunya)

En els darrers anys cada cop més companyies i centres de creació volen treballar en l’intercanvi i les residències donant un impuls a la mobilitat de les companyies. Com han d’afrontar aquestes companyies la mobilitat dels seus projectes? Quins reptes pot suposar sortir de la zona de confort local (si hi és)? Com els centres de creació han d’ajudar en aquesta mobilitat? En aquesta sessió volem posar en valor com haurien de ser les eines per enfortir aquests processos, basats sovint en el temps de la creació i no els de la producció, posant la mirada en assolir unes condicions de treball dignes.

Networking amb refrigeri – 18:30 a 19:30 h
CLAUSURA TEATRAL – Vaig ser pròsper o recordant la tempesta de Projecte Ingenu – 19:30 h (Gratuït per als assistents a qualsevol dels actes d’EXIT)