fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

I Love NY

Cia. Projecte JK052
Dramatúrgia i direcció: Iban Valero
Ajudant de direcció: Tona Siñol
Intèrprets: Nadina Campàs, Àgata Casanovas, Paula Lacorte i Xavier Torra
Veu en off: Santi Monreal
Il·luminació i so: Pol Cortès i Dídac Diez de Andino
Vestuari: Georgina de Bru de Sala i Projecte JK052
Imatge vídeo Nova York: Daniel Astudillo
Muntatge vídeo Nova York: Marta Puiggròs

SINOPSI
Institut anatòmic forense. Sobre la taula, tres cadàvers.
A primera vista, es diria que les morts no tenen relació entre si. Però hi ha una cosa… Tots tres eren catalans. Catalans morts a Nova York.
Després de vuit anys a Nova York, ha arribat l’hora que el Noa marxi de la gran ciutat, però es nega a creure que aquest moment ha arribat. Mentrestant, Júlia, Alexandra i Lea són en un terrat d’algun edifici celebrant el seu retrobament. No es diuen totes les veritats, però tampoc tot són mentides. Nova York és el punt de trobada però, sense saber-ho, les tres tenen una altra cosa en comú: John Malkovich.
Llavors el jazz s’apropia de la ciutat… “my funny valentine, sweet comic valentine…“. I de fons escoltem la veu d’un forense que no descansarà fins a descobrir el perquè de tot plegat.

Iban Valero (Barcelona, 1983)
Director i dramaturg. Llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat Ramon Llull. Rep estudis d’interpretació amb Elena Fortuny, Cristina Genebat, Sandra Monclús, Marc Martínez, Míriam Escurriola, Xavier Ariza, Ferran Ferré i Vanesa Segura i d’interpretació davant la càmera amb Marc Martínez. Rep estudis de veu i cant, classes de piano i repertori i d’escriptura teatral.
Certificat oficial en el primer i segon nivell de Voice Craft amb Paul Farrington i Helen Rowson. Alumne actiu a la Masterclass de Teatre Musical impartida per Maria Friedman a Barcelona.
En teatre ha participat a Cuques, Cites amb Shakespeare, Spring Awakening, Black Box i Rebels. En cinema i televisió, a 3XL, El cor de la ciutat i Sí quiero.
Com a dramaturg és coautor amb Àgata Casanovas de (S)hanghai (o composició en blau, vermell i groc de 1930).
Ha produït Una cara nova (Teatre Tantarantana, 2008); Merrily we roll along (La Villarroel, 2006); Tu, jo, ell, ella… I deu anys més (Teatre de Salt, 2006); De l’òpera al musical (Teatre Condal, 2006) i De pel·lícula (La Villarroel, 2006).

PROJECTE JK052 és una companyia de creació que neix a partir de la inquietud de crear un viatge artístic.
PROJECTE JK052:
Neix amb la voluntat de fer possible aquest viatge.
Vol crear diferència.
Creu en el diàleg entre dramatúrgia i actuació.
Creu en el diàleg directe amb l’espectador.
Després dels seus primers viatges, Black Box i (S)hanghai (o composició en blau, vermell i groc de 1930) presenta I Love NY.
PROJECTE JK052 és una companyia formada per Àgata Casanovas i Iban Valero.

Agraïments: Giovanni Bettinello i Nicolas Godon, Mics Bcn, Filagarsa, Sala Cabanyes de Mataró, Alba Casellas, Borneo, Aules, Teatre del Raval, Marc Angelet, Borja López i Barezi Uriarte.

Durada: 1h 15 minuts aprox.
Entrada: 12€/ Amics de la Nau: 10€
Venda d’entrades: Telentrada i 1h abans a taquilla