fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Hay demasiadas flores. Un retrato cruel de la miseria humana

Basat en Les Criades, de Jean Genet, l’espectacle vol reflexionar sobre els rols de poder i les dinàmiques de manipulació entre les classes socials i en les relacions interpersonals, a més de voler ser un acte de denúncia contra tota discriminació social. L’obra pren parcialment text de Genet i text creat durant el procés d’investigació per part de la companyia FHOLIA TEATRO.

Somos 2 huesos amarillos, secos,
porosos que el mundo roe y carcome.
Existimos para recordarle al mundo
su fealdad, su miseria.
2 huesos que se sostienen juntos
para poder andar, para seguir adelante,
sin el otro, se caen y mueren.

Solange i Clara són dues germanes que treballen com a criades per a una senyora d’alta classe social. Des del seu món de rates i paneroles observen la riquesa sense poder-la gaudir en primera persona. Passen els dies jugant a ser la senyora, a viure com ella, a portar els seus vestits, a viure el poder…  Amb aquest joc alleugen el seu malestar entre elles mateixes perquè són mirall l’una de l’altra, i cada una recorda a l’altra la misèria profunda en què s’estan ofegant.

Cia. FHOLIA TEATRO
Direcció: Palma Morena Greco
Intèrprets: Eréndira Cañedo Lohikoski i Paola Naranjo Lomeña
Música: Meredith Monk
Vestuari: Raúl Ornelas Aguirre i Eréndira Cañedo Lohikoski
Vídeo: Mat Branger

Cia. FHOLIA TEATRO
Neix l’octubre de 2013 a Barcelona, per iniciativa de la directora Palma Morena Greco, qui reuneix un grup de creadors per al muntatge de la primera producció de la companyia, Naturaleza Muerta con fondo Blanco (https://vimeo.com/92940288), inspirada en La Veu Humana, de J. Cocteau. L’obra va ser presentada com work in progress el març de 2014 al Teatre de la Vilella, estrenada el juny del mateix any al Parc Sandaru i seleccionada com a finalista per al Cenit VI en el TNT de Sevilla.

Actualment la companyia treballa en la seva segona producció, Hay demasiadas Flores, inspirada en Les Criades, de Jean Genet.

La companyia ofereix també propostes formatives per a joves creadors teatrals. Des de fa dos anys desenvolupa el projecte Espacios Íntimos, un laboratori de creació teatral en el qual joves creadors del món de la dansa, del teatre o de la performance treballen en una posada en escena amb dramatúrgia pròpia.

Fholia (‘niu’ en dialecte del sud d’Itàlia) és un projecte de teatre experimental que vol desenvolupar nous llenguatges escènics a partir del cos de l’actor i del seu potencial creatiu en estreta relació amb l’espai.

[facebook.com/fholia.teatro]

Espectacle en castellà
Durada: 60 minuts aprox.
Entrada: 12€ /Amics de la Nau: 50%
Venda d’entrades: 1h abans a taquilla

Anticipada: