fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Festival Jazz Class Non Stop ’09

FESTIVAL JAZZ CLASS NON STOP ’09

Dissabte, 24 d’octubre. De 12 a 24h


La Fundació Privada Catalana Jazz Clàssic i La Nau Ivanow organitzen el Festival Jazz Class Non Stop 09, un certamen que acollirà diferents actuacions al llarg de 12 hores de forma ininterrompuda. El programa d’activitats, que girarà bàsicament al voltant dels gèneres Jazz Clàssic, Blues i Gospel, inclourà un concert matinal de caire didàctic per a un públic familiar, projeccions de documentals i, com a plat fort, actuacions dels intèrprets i grups catalans més importants. Constituirà una amplia mostra del Jazz Clàssic, Blues i Gospel que es fa a Catalunya.

 

El festival comptarà amb la participació de músics i grups tant representatius del panorama jazzístic català com ara Ignasi Terraza Trio, amb Josep M. Farràs i la cantant Susana Sheiman; el grup The Jazz Preachers, format íntegrament per solistes de La Locomotora Negra; Tandoori Lenoir, amb Dani Nel·lo i Amadeu Casas; Ivanow Jazz Group; el  trio de gipsy swing Shine; el grup Swing 7; el quintet Down Home; els grups de blues The Suitcase Brothers (Víctor i Pere Puertas) i Rony Be & The Blues Buddys; el cor The Missisingers in the Heaven, de l’Institut de Gospel de Barcelona; el grup “de carrer” Los Krocodillos, i la Big Band juvenil Sant Andreu Jazz Band, entre altres.

Una singularitat del Festival raurà en què les activitats tindran lloc de forma simultània gràcies a la combinació de tres espais diferents, batejats per l’equip organitzador amb noms ben significatius. La sala Savoy Ballroom comptarà amb una pista de ball perquè els aficionats al Lindy Hop puguin demostrar les seves habilitats. La Sala Blue Note acollirà actuacions amb format de concert. Les actuacions més desenfadades tindran lloc a la Grand Terrace Cafe, un espai que inclou el bar-restaurant i la terrassa annexa.

 

[programa


PREUS. Hi ha diversos preus segons les opcions:


Matí: 10€ general, 7€ Amics de la Nau

Tarda/nit: 20€ general, 15€ Amics de la Nau

Tot el dia: 25€ general; 20€ Amics de la Nau

Menors de 12 anys: gratuït


Organització:

FUNDACIÓ CATALANA  JAZZ CLÀSSIC i NAU IVANOW (FUNDACIÓ SAGRERA)


Col·laboració:

INSTITUT CATALÀ DE GOSPEL

ASSOCIACIÓ DE BLUES DE BARCELONA

BCN SWING (Associació de balladors de Swing)

ESCOLA DE MÚSICA DE SANT ANDREU


La Fundació Catalana Jazz Clàssic té la seu a la Nau Ivanow des de l’any 2006. Ells són els encarregats d’organitzar a la Nau Ivanow dues activitats molts interessants: Hot Jam Sessions i Jazz Books.

 

Parlar de Jam Session és parlar d’un dels moments més interessants i excitants del jazz. Músics de diferent procedència es troben de forma informal i emprenen l’aventura d’executar i compartir la interpretació dels temes més coneguts i clàssics. És un moment especial en el que la personalitat de cada artista es pot desenvolupar sense altres límits que les ganes de compartir la seva creació amb altres músics i el públic.
Les Jam Sessions de la Nau Ivanow, dirigides per Toni Gili (La Locomotora Negra), estan centrades en el jazz clàssic, és a dir, en el jazz més directe i comunicatiu, en el qual la participació del públic és més directa i espontània. 

Jazz Book són un seguit de conferències amb suports variats (enregistraments de música, de vídeo, fulletons,… ), repartides al llarg del curs amb una periodicitat bimensual. Aquestes conferències, donades per músics i aficionats entesos en cada tema, segueixen un fil argumental similar a l’índex d’un hipotètic llibre sobre jazz: què és el jazz, orígens i desenvolupament, arrels musicals del jazz,…

El Jazz Book va a càrrec de Ricard Gili, que ofereix una visió del que és la música Jazz Class.