fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Esplendor

Amb Esplendor tanquem el primer trimestre de la temporada i celebrem dos aniversaris: el de la Factoria Escènica Internacional (FEI) i el de la Fundació Sagrera, entitat gestora de la Nau Ivanow. Totes dues naixien l’any 2006.

Fa 10 anys va nèixer la Fundació Sagrera, entitat gestora de la Nau Ivanow i l’encarregada de fer possible el dia a dia d’aquest espai de creació. I també ho feia la FEI, una plataforma orientada a la creació i difusió de les arts escèniques contemporànies, impulsada i promoguda per una sèrie d’artistes procedents de les diferents disciplines del sector, sota la direcció de Carme Portaceli. Des dels seus orígens tenen la seu a la Nau Ivanow.

Totes dues han estat crucials per al creixement i desenvolupament d’un projecte com la Nau Ivanow, i per això que per acomiadar l’any volem tornar als orígens i acollir de nou una producció la FEI a la Nau Ivanow.

Esplendor es va presentar en l’edició del 2016 del Festival Grec de Barcelona.

On és el president? Quatre dones l’esperen: una corresponsal de guerra que li ha de fer una fotografia, una intèrpret, la dona del mandatari i la seva millor amiga. L’absent és un tirà, l’ambient enrarit presagia el ràpid esclat de la revolució i no se sap durant quant de temps continuarà al poder. Ell fa tard i elles l’esperen en un saló opulent, vestides amb roba de marca i amb un vodka a la mà…

Totes tenen secrets i totes corren perill en un món en transformació (una al·lusió a un món actual en plena descomposició política) en el qual ja estan començant a sonar els primers trets que anuncien la revolta. Atrapades mentre esperen un desenllaç que potser serà fatal, aquestes dones fan front a la situació de maneres diverses: amb amabilitat extrema, lliurant-se a uns records romàntics que els permeten escapar mentalment, o aprofitant la situació per enriquir-se i posar de manifest, així, la naturalesa depredadora del supervivent.

És una comèdia pertorbadora, interpretada per un planter d’actrius extraordinàries i nascuda de la ment d’Abi Morgan, una dramaturga i guionista que ha guanyat premis Emmy i Bafta signant molts productes de la televisió britànica, i que ha escrit obres teatrals com Skinned, Fast Food, Lovesong o The Mistress Contract. Paral·lelament, ha treballat en col·laboració amb grans noms de l’escena com Neil Labutte o Mark Ravenhill.

Autoria: Abi Morgan
Traducció: Neus Bonilla Benages i Carme Camacho Pérez
Direcció: Carme Portaceli
Interpretació: Míriam Iscla, Lluïsa Castell, Gabriela Flores i Laura Aubert
Escenografia: Anna Alcubierre
Vestuari: Antonio Belart
Ajudant de direcció: Judith Pujol, Magda Puig
Disseny d’il·luminació: Ignasi Camprodon
Disseny de so: Efrén Bellostes
Música i espai sonor: Jordi Collet
Moviment: Ferran Carvajal
Caracterització: Toni Santos

Una coproducció del Grec 2016 Festival de Barcelona i la FEI Factoria Escènica Internacional.
Amb la col·laboració del Teatre Romea i el suport de l’Institut Català de les Empreses Culturals.

Espectacle en català
Durada: 1h 40 minuts aprox.
Entrada: 12€ /Amics de la Nau: 50%
Venda d’entrades: 1h abans a taquilla

Anticipada: