fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Escola de gossos

Leutenberg, Alemanya, 10 de maig de 1943. Una comissió d’alts càrrecs de les SS, de la Werhmacht i de diversos ministeris és a punt d’arribar a la Tier-Sprechschule (l’escola de gossos) per signar el conveni que convertirà l’escola de Frau Schmidt en una de les institucions més importants del Reich. Perquè l’escola de Frau Schmidt no és una escola qualsevol. Frau Schmidt ha reunit els millors especialistes dels camps de la neuropsicologia canina i la pedagogia i logopèdia animal i ha ensenyat a parlar els gossos. Però a l’escola s’adonaran aviat que els projectes que Frau Schmidt, una integrista de la Paraula de Crist, té per als seus gossos no són del tot convergents amb els que els nazis duen en ment.

Autor: Albert Pijuan
Direcció i producció: Juan Ibáñez
Intèrprets: Eloi Benet, Roser Bundo, Carles Cruces, Arnau Marín i Padi Padilla
Escenografia: Ximena Astaburuaga
Vestuari: Mar Muñoz i Mar Guixé
Disseny de llums: Dani Gener
Música i so: Juan Ibáñez

Albert Pijuan (Calafell, 1985)
És llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració i en Filosofia. Entre les seves publicacions destaquen els relats, inclosos en obres col·lectives, Nyiii (dins Nyiii i altres textos, 2003), Tres tortures en dos actes (dins Blastoestimulina i altres textos, 2005), i Previsió metereològica a 22 de maig de 2008 (dins Woman’ secret i altres narracions, 2011); les peces de teatre Tabula brasa (2010, premi Ciutat de Sagunt del 2010) i Nix tu, Simona (Rema12), i el poemari Cosmogonia Falorniana (2010, premi Rei en Jaume I del 2009). El 2011 ha estrenat Granja de pingüins amb Tacto Teatro i Nix tu, Simona al Festival Lola d’Esparreguera i a la Sala Beckett. També ha traduït Howard Barker.

Cia. Tacto
La companyia Tacto va néixer el 2004 a Santiago de Xile. La consigna inicial era crear propostes on es poguessin conciliar els llenguatges narratius experimentals i l’accessibilitat per a un públic no necessàriament gremial. L’espectacle va dur la companyia a Barcelona el 2006. I després de veure el pa que s’hi donava, va decidir quedar-s’hi.
Actualment, la companyia Tacto està formada per una barreja de nacionalitats transatlàntiques, fet que li permet representar els seus espectacles en català i castellà. Influenciada pel teatre i la pedagogia de Jaques Lecoq, la companyia Tacto ha participat en diversos festivals internacionals, ha fet temporada a Espanya i Xile, i ha impartit tallers a Xile, Espanya i Suècia. [www.ciatacto.com]

Durada: 1h 40 minuts
Preu: 12€ / Amics de la Nau: 10€
Venda d’entrades: Telentrada i 1h abans a taquilla