fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

3r Encontre com a procés d’Escena Germinal

Per tercer any consecutiu torna Escena Germinal amb un seminari de Xevi GaTa i un de Cris Blanco. Germinal és un espai impulsat per la Nau Ivanow i Projecte Ingenu que vol potenciar l’encontre entre professionals i posar en valor el procés de creació escènica. Aquesta nova edició serà a Maçanet de Cabrenys, de l’1 al 6 d’octubre.

Després de les experiències prèvies a Cal Gras, a Avinyó, i al Konvent de Cal Rosal, a Berga, aquesta tercera edició es durà a terme a Maçanet de Cabrenys, a l’Alt Empordà. De l’1 al 6 d’octubre oferirem dos seminaris de creació únics. Xevi GaTa impartirà un seminari sobre cants harmònics, l’escolta i la creativitat, a més, es practicarà l’escolta en el cos, relacionat amb els aspectes físics que ens ajuden a generar els cants harmònics. El segon seminari l’impartirà Cris Blanco, especialitzada en la transformació de codis i objectes, la mescla de gèneres escènics, la música en directe, els enganys a la vista, la ciència ficció i el fet de fer visible l’aparell teatral en el seu treball.

3r Encontre com a procés d’Escena Germinal
De l’1 al 6 d’octubre

Preu:  240€ abans del 15 d’agost | 260€ abans del 15 de setembre | 280€ després del 15 de setembre.
Lloc: Maçanet de Cabrenys (Alt Empordà). Lloc de trobada: Nau Ivanow (Hondures, 30 – Barcelona 08027)
Info. pràctica: El preu inclou allotjament, pensió completa i trasllat a Maçanet de Cabrenys, a més del seminari escollit.


Germen 1 – Xevi GaTa · Els cants harmònics, l’escolta i la creativat
Descripció
– Es practicarà l’escolta en el cos, relacionat amb els aspectes físics que ens ajuden a generar els cants harmònics.
– Es jugarà amb les vocals, relacionant-les amb els harmònics.
– Es crearà espais per despertar a cadascú d’una forma orgànica les relacions de cada so amb el seu harmònic.
– Improvisarem i crearem espais de creació.
– No fa falta experiència amb els cants harmònics ni la veu.

Sobre l’autoria

Xevi GaTa és músic, cantant i instrumentista especialitzat en la veu. Va iniciar la seva formació amb estudis de guitarra clàssica al Conservatori de Terrassa. Més tard ampliaria la seva formació amb estudis de veu, llenguatge musical i harmonia moderna al Taller de Músics de Barcelona. El 2005 es llicencia en l’especialitat de Veu Jazz a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

Professionalment destaca la seva col·laboració com a cantant, guitarrista, compositor i arreglista en gravacions de músics de renom. S’ha dedicat intensament a la pedagogia exercint de professor en diversos centres. El 1999 va començar a exercir de professor de Llenguatge Musical, improvisació vocal i veu al Taller de Músics de Barcelona fins el 2017. Ha treballat com a cap d’àrea de l’equip de Veu Jazz al Taller de Músics Superior ESEM i al Taller de Músics Escola.

Amb el seu bagatge musical i la seva formació en Reiki, PNL, Thetahealing, Biodescodificació i kineseologia, entre d’altres, utilitza el seu propi mètode d’aprenentatge a través de les emocions relacionant-lo amb la veu parlada i cantada. Actualment es dedica a exercir tallers d’improvisació vocal, sessions de consciència emocional amb la veu, tallers de cants harmònics, acompanyaments a grups vocals, classes de tècnica vocal, classes de teoria aplicada, llenguatge musical i classes de repertori i estils.


Germen 2 – Cris Blanco · seminari de creació
Sobre l’autoria
La transformació de codis i objectes, la mescla de gèneres escènics, la música en directe, els enganys a la vista, la ciència ficció i el fet de fer visible l’aparell teatral estan presents en el seu treball. Te una àmplia experiència en tallers i projectes educatius, impartint-ne arreu de l’estat espanyol i també per Amèrica Llatina.

Alguns dels seus treballs escènics son cUADRO_fLECHA_pERSONA qUE cORRE (2004), Caixa preta-caja negra con Claudia Müller (2006), TELETRANSPORTATION (2010), ciencia ficción (2010), el projecte The Neversarting Story (2007/2008) en col·laboració amb Cuqui Jerez, María Jerez i Amaia Urra de la que formen part la peça The Set Up i el curt Cinthy Tuloh, la pel·lícula en directe El Agitador Vórtex (2014), Bad Translation (2016) creada en col·laboració amb Óscar Bueno, Javier Cruz, Cris Celada, Amaranta Velarde i Ayara Hernández, i Pelucas en la Niebla (2018). El 2019 estrena Lo Mínimo y Lo Pequeño conjuntament amb Jorge Dutor i Guillem Mont de Palol.

Els seus treballs han estat exhibits per festivals de França, Portugal, Colombia, Corea i Anglaterra, entre d’altres.


ESCENA GERMINAL

Escena Germinal és un espai impulsat per la Nau Ivanow i Projecte Ingenu. Volem potenciar l’encontre entre professionals i posar en valor el procés de creació escènica. Tenim el convenciment que el slow theatre i la vivència creativa poden ser un motor de progrés i d’intercanvi artístic i vital. Aquesta és la tercera edició d’una experiència que vol fomentar situacions que puguin esdevenir germen.