fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

El loco y la camisa

‘El loco y la camisa’, de Nelson Valente
Cia. Banfield Teatro Ensamble
De l’11 al 13 d’octubre
De dimarts a dijous, 21h

Entrada: 12€
Amics de la Nau: 10€

‘El loco y la camisa’, de Nelson Valente

Direcció i posada en escena: Nelson Valente
Intèrprets: Gabriel Beck, Lide Uranga, Ricardo Larrama, Soledad Bautista, José Pablo Suárez
Ajudant de direcció: Mariana Fossatti
Fotografia i disseny gràfic: Mariana Fossatti
Producció: Banfield Teatro Ensamble

SINOPSI
“Una familia esconde a su loco de todas las maneras posibles. Lo esconde del afuera y del adentro. Suprimirlo sería el ideal. El loco se desarrolla amorfo y monstruoso como un cuerpo dentro de un corset. Su habilidad – condena es decir lo que ve sin filtros.
En El loco y la camisa lo subjetivo, cuando está unido al concepto de locura, se vuelve quizá objetivo. ¿Quiénes son los locos y quiénes los sanos? No existe mayor locura que la de vivir en la continua mentira. La irrealidad enloquece y pervierte. Y la maldad…, que se alimenta a sí misma sin descanso”.
Nelson Valente

El loco y la camisa és una peça naturalista que es representa en un espai no convencional, on s’inclouen els espectadors. La dramatúrgia aborda de manera realista i mitjançant la construcció de personatges arquetípics diversos eixos temàtics que van entrellaçant-se: la bogeria, la convivència familiar, la revelació de la veritat i la violència domèstica.

Nelson Valente
És actor, director, dramaturg i professor de teatre. Format a l’EMAD i a l’Escola de la Fundació Teatre del Sud, va realitzar estudis particulars amb diversos mestres.
És fundador i director de la Companyia Banfield Teatro Ensamble i fundador i director general del Complex Cultural Banfield Teatro Ensamble (Buenos Aires).
Ha presentat les seves obres a Xile, Veneçuela, Buenos Aires i Argentina. Les seves produccions han estat premiades per l’Institut Nacional de Teatre de l’Argentina. Destaquen
Autorretrato con hermano imaginario i la posada en escena de Sueño de una noche de verano, de W. Shakespeare.
És director de l’Escola Municipal d’Art Dramàtic de
Lomas de Zamora (Buenos Aires) i coordinador general dels tallers d’Arts Escèniques de l’Escola d’Art del Complex Cultural Banfield Teatro Ensamble.
En 2009 ha dirigit
Destierro, de Nelly Fernández Tiscornia.

Cia. Banfield Teatro Ensamble
Creada el 1996, és una companyia multidisciplinària dedicada al desenvolupament d’activitats artístiques diverses, i en particular, a la recerca de nous llenguatges escènics.
En la seva trajectòria destaquen representacions internacionals en diferents ciutats d’Alemanya, Xile i Veneçuela, així com en importants sales de Buenos Aires i de l’interior d’Argentina.
Banfield Teatro Ensamble ha rebut premis en diferents festivals de teatre i també atorgats per l’Institut Nacional de Teatre.
Des de l’origen, la Companyia ha desenvolupat una intensa tasca de producció teatral. Ha creat obres de teatre de text i d’imatge,  experimentals i de dansa-teatre, números i esquetxs de varietats i cafè concert, adaptacions i posades en escena de clàssics del teatre universal. També ha fet incursió en la dansa contemporània, en la música i en la realització audiovisual.
En 2004 es crea el grup de formació o "Taller" de la Companyia Banfield
Teatro Ensamble, integrat per joves artistes d’entre 18 i 25 anys. El Taller de la Companyia ha estat representant d’Argentina en el Festival Internacional de Teatre Juvenil Play/Off 06, a Alemanya.
La companyia
Banfield Teatro Ensamble va fundar la seva primera seu l’any 2000 i el 2004 es va traslladar a un nou espai convertint-se en un dels complexos culturals més grans de la zona sud del Buenos Aires: el Complex Cultural Banfield Teatro Ensamble.

[dossier

[www.teatroensamble.com.ar

Durada:
70 minuts aprox.
Venda d’entrades: Telentrada i 1h abans a taquilla