fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

El Gran Despropòsit

En un món on si no cantes t’esclata el cap, cinc amics amb cinc vides de merda faran el possible perquè viure no sigui només sobreviure. El Gran Despropòsit: caos, explosions, cançó lleugera.

Cia. de Teatre Estable de la Casa Real
Dramatúrgia i direcció: Raquel Loscos i Salvador S. Sánchez
Repartiment: Felipe Amaya, Marc Oliva, Jordi Rubio, Olga Bernardo, Sara Sansuan, Anna Tamayo i Laura Vila
Escenografia: Ángela Ribera
Vestuari: Xisco Sierra i Clàudia Barbal
Moviment: Marta Filella

Raquel Loscos López (Barcelona, 1983)
Dramaturga i directora. Llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Autònoma de Barcelona i en Interpretació pel Col.legi del Teatre de Barcelona. Ha estudiat dramatúrgia amb Enric Nolla i Victòria Spunzberg i interpretació amb Ferran Audí, Xicu Massó i Manuel
Lillo, entre d’altres. És guionista i locutora de ràdio. Tota la vida que s’està preparant per a El Gran Despropòsit.

Salvador S. Sánchez (Jerez de la Frontera, 1985)
Dramaturg, director escènic i guionista audiovisual. És llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat Autònoma de Barcelona i en Dramatúrgia i Direcció per l’Institut del Teatre. Ha escrit, dirigit i produït diverses obres de teatre, estrenades a Mallorca, Barcelona i
Júpiter. Està convençut que El Gran Despropòsit marcarà un abans i un després en el panorama teatral transnacional.

Cia. de Teatre Estable de la Casa Real
La Companyia de Teatre Estable de la Casa Real té motius molt bons per tenir aquest nom. Es diu “Companyia” perquè aposta pel treball en equip i deixa espai a la investigació, tot assumint els diferents rols dins la producció teatral. Es diu “de Teatre” perquè s’expressa mitjançant les arts escèniques, enteses en el sentit més ampli possible: tot allò que pot succeir damunt d’un escenari.
Es diu “Estable” perquè és una aposta ferma. I es diu “de la Casa Real” perquè tot va començar a la Casa Real, que no és el Palau de la Sarsuela, sinó el pis al número dotze de la plaça Reial de Barcelona on vivien els fundadors de la companyia, Salvador S. Sánchez i Raquel Loscos, quan va començar a gestar-se el projecte de fer el teatre que volien veure. Un teatre on el cos té el mateix pes que la paraula, on no cal recórrer al quotidià per explicar el món que ens envolta. Un teatre on la reflexió no està barallada amb la diversió, on es deixa que parlin l’espai i les imatges. Un teatre que fa servir tots els recursos escènics, que són molts, amb dos objectius principals: que l’espectador s’ho passi bé durant l’espectacle i que a més se’n vagi a casa amb una idea, una imatge, una sensació. Alguna cosa que abans no hi era, alguna cosa nova. Aquest és el teatre que volem fer… i el que esperem estar fent!

La Companyia de Teatre Estable de la Casa Real neix a Barcelona al 2009 com a punt de trobada entre persones de diferents disciplines de les arts escèniques que comparteixen la mateixa manera d’entendre la creació teatral. Des de llavors han dut a terme els espectacles següents:
Georg i Sarah o la mort de Mersault, escrita i dirigida per Salvador S. Sanchez i estrenada a l’Institut del Teatre (2010); Huidas de camas, escrita i dirigida per Raquel Loscos i estrenada a la Sala Freedonia de Barcelona (2011); Interior con goteras, escrita per Raquel Loscos, presentada a l’Institut del Teatre (2012) i estrenada a la Plataforma I+D (2013).

[ciacasareal.wix.com/ciacasareal]
[facebook.com/ciacasareal]
 

Projecte guanyador de la Beca Desperta 2013
[TN Vespre TV3 27.02.13]

[Ressenya: Artezblai, 01.02.13]

Durada: 80 minuts
Espectacle en català
Entrada: 12€/Amics de la Nau: 50%
Venda d’entrades: 1h abans a taquilla