Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Eileen Shakespeare

Casada contra la seva voluntat amb un comerciant de llana i mare d’un nadó, Eileen Shakespeare voldria escriure i recitar. El teatre, però, es reserva als homes; amb tot, no dubta gens a abandonar la família per provar sort a Londres. Mostra els pits en antres de mala mort a canvi d’uns penics. Aviat, però, es transvesteix i es fa anomenar William per poder aparèixer a escena. Mentre les obres signades per William Shakespeare triomfen, a l’Eileen la desfigura la pesta i esdevé una captaire que acabarà cremada viva.

Cia. AmagatTeatre
Text: Fabrice Melquiot
Direcció: Raissa Brighi
Traducció: Cristina Genebat
Intèrpret: Georgina de Yebra
Disseny de llum: Alexandro Majcan
Amb la col·laboració de Francesca Romana Degl’Innocenti
Producció: AmagatTeatre

Fabrice Melquiot (Modane, França, 1972)
Va estudiar interpretació amb Julie Vilmont i va treballar per a la companyia Milefontaines, dirigida per Emmanuel Demarcy.
Escriu textos per a nens ja publicats i difosos per Radio França Internacional. Gràcies a aquestes obres rep el premi Paul Gilson de la comunitat de ràdios públiques en llengua francesa, i a Bratislava rep el premi Europeu a la millor obra radiofònica per a adolescents. El 2001 publica a l’editorial L’Arche els seus textos L’inattendu, Percolateur, Blues i La Semeuse. El 2003 Le Diable en Partage guanya els premis Jean Jaques Gauthier del Figaro i els premis del Sindicat Nacional de la Crítica per l’obra de teatre revelació de l’any. També va rebre, el 2008, el Premi de Teatre de l’Académie Française per tota la seva obra.
Fabrice Melquiot està representat per a la llengua espanyola per L’Arche, agència teatral © L’Arche Editeur.

AmagatTeatre és una companyia italocatalana. Ha produït l’espectacle Com una Nina que ha estrenat a l’Atic22 i a La Vilella; Fucked de Penelope Skinner, estrenat al teatre Stanze Segrete de Roma; ha col·laborat en el projecte Assajar és de covards i en Calderón. Ha presentat Henry et Margaux, d’Evelyne de la Chenelière, dirigit per Marco M. Casazza a l’Accento Teatro de Roma. Ha guanyat, “per la seva originalitat i pel seu elevat grau d’investigació i recerca”, una residència a la Fàbrica de Creació Fabra i Coats-AADPC per produir el projecte ClanDestines per Destí? que ha estrenat com a work in progress a la Fabra i Coats.

S’ha ocupat del projecte i la direcció d‘Els amors difícils, d’Italo Calvino, produït per Fundació Romea, AADPC i AISGE que estrenarà al novembre. Al desembre estrenarà Contes per telèfon, espectacle infantil.

Facebook.com/amagat.teatre
Twitter.com/AmagatTeatre

Durada: 1h 15 minuts
Espectacle en català
Entrada: 12€ /Amics de la Nau: 50%
Venda d’entrades: 1h abans a taquilla