fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Dijous 2 de juliol – Música

Dijous 2 de juliol – Música
Entrada 7€
Amics de la Nau 4€

21 h
Bernat Font Trio

Bernat Font Trio és una nova formació nascuda en començar l’any 2009, liderada pel jove i prometedor pianista barceloní Bernat Font. Aquest músic de la nova generació, s’acompanya ara de dos experimentats artistes per emprendre el seu projecte personal: Ivan Kovacevic al contrabaix i Martí Elias a la bateria.

Els tres junts han posat en comú els seus estils, les influències i la passió que senten per la música que interpreten donant a poc a poc un so propi a la banda. El resultat, en contínua evolució, és un repertori amè i fresc, format en la seva major part de temes originals, que agafa l’essència del blues com a base i construeix un espectacle on l’energia i la varietat pretenen ser els ingredients principals: boogie woogie, blues, early jazz, stride piano, swing… s’aborden des de la personalitat d’aquests tres músics per intentar donar una perspectiva i sonoritat més actuals a aquests estils.

[www.myspace.com/bernatfonttrio22 h Ars Rei Choralis.
‘L’amor: entre la música
i la paraula’‘L’amor: entre la música i la Paraula’

Direcció musical: Emilio de la Linde
Direcció escènica i selecció de textos: Enric Arquimbau

ARS REIS CHORALIS
Emilio de la Linde, director
Enric Arquimbau, rapsoda
Efrem Garcia, piano

‘Música i poesia sempre han anat de la mà. Des de l’antiguitat, rapsodes i trobadors emfatitzaren la musicalitat de la paraula i l’acompanyaren amb música fins que, amb l’aparició de la impremta, la poesia passà a ser objecte de lectura individual i silenciosa.

L’espectacle se centra en l’origen oral i l’art de musicalitzar la poesia. Recitant i cantant, ens endinsarem en l’obra de diversos poetes al voltant d’un tema universal, l’amor, i en la interpretació que posteriorment n’han fet compositors, creant melodies que donen als versos una nova dimensió.

Textos de Joan Salvat-Papasseit, Pere Quart, Pere Serafí, Ausiàs March, Josep Carner, Miquel Desclot i Tomàs Garcés.COR ARS REI CHORALIS

L’any 1981 Maria Dolors Bonal crea, dins de l’Escola de Música l’Arc de Barcelona, un cor de veus mixtes que ella mateixa dirigeix i que dóna continuïtat a la docència musical infantil. Del 1984 al 1992 el cor és dirigit per Josep Prats i actualment el dirigeix Emilio de la Linde.

El 1989 el cor pren entitat pròpia i es constitueix en Ars Rei Choralis. A part dels concerts fets a la mateixa Escola de Música l’Arc, el cor Ars Rei Choralis ha participat en diversos festivals de música, tant a l’estat Espanyol com a Europa: Setmana Cantat de Tarragona, Festival Europeu de cant coral d’Embrun (França), Festival coral Choralies Vaison la Romaine (França), Festival Maig Coral de Barcelona i Festival del Grec de Barcelona.

El repertori del grup comprèn obres que van des de la música medieval fins al segle XX, passant per estils diferents sense deixar de treballar la música popular.