fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Desperta 2011 – (Des)hàbitat

Cia. La Nevera
Obra
guanyadora de la Beca Desperta 2011

Del 10 al 12 de maig de 2011. 21h

‘(Des)hàbitat’, de la companyia La Nevera, va ser el projecte guanyador de la Beca Desperta 2011 convocada per la Nau Ivanow i A Portada, per ser una proposta de qualitat, innovadora i arriscada

El primer premi de la Beca Desperta 2011 correspon a sis setmanes d’assaig als espais facilitats per la Nau Ivanow, dues setmanes d’exhibició a la mateixa Nau i un espai per a la construcció d’escenografia, així com el suport de l’agència de comunicació A Portada per a la difusió del projecte.

Idea i creació col·lectiva
Direcció: Alfredo Crespo
Dramatúrgia: Aleix Aguilà
Intèrprets: Rosa Bigas, Esperança Crespí, Silvia Dotti, Rosa Forteza, Amanda Delgado
Composició musical: Joan Trilla, Michael Dehner
Vestuari: Anna Vidal
Equip tècnic: Pau Segura, Òscar Cerdeiriña, Toni Trilla

SINOPSI
Una casa  deshabitada. Entre les seves parets, Eva s’amaga buscant refugi. Tanmateix, res és el que sembla: Eva no està sola i potser el que busca és la sortida, però  les antigues inquilines de la casa no estan disposades a deixar-la marxar fàcilment. A través del llenguatge poètic del teatre visual, el moviment i els titelles, es desplega davant l’espectador un petit conte  inquietant i oníric, que parla sobre la soledat, la por a la llibertat i sobre el costat fosc de l’amor, malentès com a possessió de l’altre.

(Des)hàbitat és un espectacle de creació col·lectiva en què actuen com a director i dramaturg respectivament Alfredo Crespo i Aleix Aguilà. Alfredo Crespo és Llicenciat en Psicologia i ha realitzat estudis en Art Dramàtic, especialitat de teatre gestual, a l’Institut del Teatre de Barcelona. Paral·lelament ha realitzat una formació de dansa clàssica, contemporània i moderna a diferents escoles de Barcelona i Nova York. És membre del grup Prodance i també va ser membre de la companyia de dansa Lullaby. (Des)hàbitat és la seva primera experiència com a director.

Aleix Aguilà, dramaturg i director format també a l’Institut del Teatre, va guanyar el premi Crèdit Andorrà amb l’obra IRA, el 2007, i en la seva experiència com a director destaquen L’última vedette del Molino, estrenada a la Nau Ivanow, Les coses de la forma, a l’Espai Lliure, i Germà petit on the rocks, estrenada a L’Obrador de la Sala Beckett. També ha participat al Foro de la Diversidad a DF. Mèxic amb l’obra La noche que el topo gritó luna.

Cia. La Nevera
La Companyia La Nevera està integrada per llicenciats en Interpretació de Gest a l’Institut del Teatre. Han treballat junts, acadèmicament durant quatre anys. Alguns dels espectacles creats són: La mort de Tintagiles, de Maurice Maëterlinck, dirigida per Alfred Casas, que ha participat al Festival de Cos Reus i al Festival Internacional de Titelles de Charleville-Mèziers; Liquidacció un treball de creació col·lectiva dirigit per Jordi Purtí i Rene Baker a la sala Maria Plans de Terrassa; La Ronda, d’Arthur Schnitzler, dirigida per Jordi Vilà estrenada al Teatre Alegria de Terrassa.
Els espectacles de la Cia. La Nevera aposten per la creació col·lectiva i s’emmarquen dins d’una poètica onírica, més suggeridora que narrativa, on la història en sí queda subjugada als ambients, atmosferes i sensacions.
Així doncs, la riquesa de la companyia és la diversitat de disciplines  i alhora la cohesió amb el teatre visual.

Durada: 55 minuts
Venda d’entrades: Telentrada i 1h abans a taquilla
[dossier pdf]

Entrada: 12€
Amics de la Nau: 10€