fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Desperta 2011 – (Des)hàbitat

Cia. La Nevera
Obra
guanyadora de la Beca Desperta 2011

Del 3 al 13 de març de 2011
Dijous a dissabte, 21h
Diumenge, 19h

‘(Des)hàbitat’, de la companyia La Nevera, va ser el projecte guanyador de la Beca Desperta 2011 convocada per la Nau Ivanow i A Portada, per ser una proposta de qualitat, innovadora i arriscada

El primer premi de la Beca Desperta 2011 correspon a sis setmanes d’assaig als espais facilitats per la Nau Ivanow, dues setmanes d’exhibició a la mateixa Nau i un espai per a la construcció d’escenografia, així com el suport de l’agència de comunicació A Portada per a la difusió del projecte.

Idea i creació col·lectiva
Direcció: Alfredo Crespo
Dramatúrgia: Aleix Aguilà
Intèrprets: Rosa Bigas, Esperança Crespí, Silvia Dotti, Rosa Forteza, Amanda Delgado
Composició musical: Joan Trilla, Michael Dehner
Vestuari: Anna Vidal
Equip tècnic: Pau Segura, Òscar Cerdeiriña, Toni Trilla

SINOPSI
Una casa  deshabitada. Entre les seves parets, Eva s’amaga buscant refugi. Tanmateix, res és el que sembla: Eva no està sola i potser el que busca és la sortida, però  les antigues inquilines de la casa no estan disposades a deixar-la marxar fàcilment. A través del llenguatge poètic del teatre visual, el moviment i els titelles, es desplega davant l’espectador un petit conte  inquietant i oníric, que parla sobre la soledat, la por a la llibertat i sobre el costat fosc de l’amor, malentès com a possessió de l’altre.

(Des)hàbitat és un espectacle de creació col·lectiva en què actuen com a director i dramaturg respectivament Alfredo Crespo i Aleix Aguilà. Alfredo Crespo és Llicenciat en Psicologia i ha realitzat estudis en Art Dramàtic, especialitat de teatre gestual, a l’Institut del Teatre de Barcelona. Paral·lelament ha realitzat una formació de dansa clàssica, contemporània i moderna a diferents escoles de Barcelona i Nova York. És membre del grup Prodance i també va ser membre de la companyia de dansa Lullaby. (Des)hàbitat és la seva primera experiència com a director.

Aleix Aguilà, dramaturg i director format també a l’Institut del Teatre, va guanyar el premi Crèdit Andorrà amb l’obra IRA, el 2007, i en la seva experiència com a director destaquen L’última vedette del Molino, estrenada a la Nau Ivanow, Les coses de la forma, a l’Espai Lliure, i Germà petit on the rocks, estrenada a L’Obrador de la Sala Beckett. També ha participat al Foro de la Diversidad a DF. Mèxic amb l’obra La noche que el topo gritó luna.

Cia. La Nevera
La Companyia La Nevera està integrada per llicenciats en Interpretació de Gest a l’Institut del Teatre. Han treballat junts, acadèmicament durant quatre anys. Alguns dels espectacles creats són: La mort de Tintagiles, de Maurice Maëterlinck, dirigida per Alfred Casas, que ha participat al Festival de Cos Reus i al Festival Internacional de Titelles de Charleville-Mèziers; Liquidacció un treball de creació col·lectiva dirigit per Jordi Purtí i Rene Baker a la sala Maria Plans de Terrassa; La Ronda, d’Arthur Schnitzler, dirigida per Jordi Vilà estrenada al Teatre Alegria de Terrassa.
Els espectacles de la Cia. La Nevera aposten per la creació col·lectiva i s’emmarquen dins d’una poètica onírica, més suggeridora que narrativa, on la història en sí queda subjugada als ambients, atmosferes i sensacions.
Així doncs, la riquesa de la companyia és la diversitat de disciplines  i alhora la cohesió amb el teatre visual.

Durada: 55 minuts
Venda d’entrades: Telentrada i 1h abans a taquilla
[dossier pdf]

Entrada: 12€
Amics de la Nau: 10€