fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Deesses

Cada persona té un posat a la vida; una actitud i una manera de fer que ens caracteritza i ens fa ser únics alhora que semblants a d’altres.
Cinc mirades, cinc dones, que són capes d’una dona. Són fruit dels moviments que les impulsen per sortejar els entrebancs de la vida.

Deesses de casa nostra, Deesses d’estar per casa, heroïnes dels nostres dies.
Cinc personatges, certament fantasiosos però alhora ben reals, que comparteixen una feminitat disbauxada, tendra, ferida i crítica a la vegada. Són personatges que, amb resolució i certa ironia, no es deixen escanyar per la invisibilitat i els cops al seu esperit.

Una psicòloga ens presenta quatre deesses, que a partir de les seves dificultats ens mostren les seves habilitats per sortejar els entrebancs de la vida. Marina busca feina en positiu, tot i que ha perdut el cos esvelt de la joventut. Aurora presenta un projecte revolucionari pel que fa a l’evolució humana. Milagros té la recepta per evitar les frustracions en l’amor. I Sofia ens ensenya que respirar és el que ens fa viure.
Una psicòloga que reivindica el més essencial: la capacitat d’adaptar-nos al món on vivim. Allò que dins portem d’espontani sovint ens du a revelar-nos o a sortir-nos del que està establert.

Cia. La Pepa
Creació i interpretació: Pepa Lavilla
Autora: Paulina Fariza
Direcció: Pepa Lavilla
Ajudant de direcció: Montse Rodríguez
Disseny de llums: Lluís Quintana
Vestuari: Teresa Mo
Música: Clara Bertran
Escenografia: J.Uribe Robert

Pepa Lavilla i Paulina Fariza són coautores de Deesses
És una obra de creació que inicia l’actriu Pepa Lavilla. El projecte parteix d’un treball de construcció física dels personatges, en el qual cada personatge té una col·locació corporal que el defineix i el determina a l’hora de realitzar les seves activitats quotidianes que també li marca la seva manera de ser i de comportar-se en la vida.

Aquests personatges estan inspirats en la visió del món a partir de la cultura Seitai, que es basa en l’observació del moviment de la naturalesa humana. L’impuls que ens mou depèn de la pròpia combinació dels cinc moviments.
Així sorgeixen cinc Deesses:
La iniciativa de la Marina és el motor per dirigir-se cap a la fita marcada.
L’Aurora estira el cos cap amunt per instal·lar-se en el món de les seves idees.
La Milagros va d’una cosa a una altra buscant sempre la comunicació i la relació amb els altres.
La Sofia viu l’absolut de la vida des del seu centre, projectant-se en els seus alumnes.
La Remei protegeix les seves Deesses, defensa la capacitat d’ adaptació quan l’exterior les sotmet. Són la seva inspiració.

Cia La Pepa
Pepa Lavilla inicia un nou camí amb la Cia. La Pepa l’any 2006, amb la composició de diferents personatges en una obra de teatre, en concret la teatralització dels Contes de Mercè Rodoreda. Pepa Lavilla interpreta quatre personatges diferents, un per cada conte al què dóna vida.

En el següent treball, amb el monòleg Estimar sense morir (2007), sobre la violència de gènere, interpreta una dona sola, tancada al món exterior. Amb les obres Pomes per la pau (2009) i Movent les paraules (2010), de Montserrat Roig, col·labora amb la ballarina Ona Mestre.

L’any 2012 presenta un projecte de treball de creació a l’Institut del Teatre. L’obra Deesses no parteix d’un text, sinó que és a partir de la definició gestual de cinc personatges que representen cinc moviments diferents, cinc caràcters i formes de funcionar, que es crea l’argument de l’obra. Aquesta obra és fruit del treball d’improvisació de l’actriu i creadora Pepa Lavilla, que ha inspirat la literatura de l’autora Paulina Fariza, ja que les dues hi han aportat la seva creació.

[pepalavilla.blogspot.com]

Durada: 65 minuts
Entrada: 12€ /Amics de la Nau: 50% + 1 consumició gratuïta
Venda d’entrades: Telentrada i 1h abans a taquilla