fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

‘Cuques’, de Blanca Bardagil

‘Cuques’, de Blanca Bardagil
A4mans Teatre
Del 13 al 17 d’octubre
Sala Andy Warhol
De dimecres a dissabte, 2
1h
Diumenge, 19h

Entrada 15€
Amics de la Nau Ivanow 12€


Text i direcció: Blanca Bardagil
Intèrprets: Cristina Arenas, Nadina Campàs, Boris Cartes, Iban Valero.
Música original: Arnau Tordera
Escenografia i llums: Adrià Pinar
Vestuari: Ester Tió
CUQUES és una comèdia dintre de la línia de la dramatúrgia contemporània actual, creada a partir de l’escriptura simultània al treball escènic, de manera que el text va evolucionant paral·lelament a l’experiència de la posada en escena.
CUQUES retrata amb ironia i sentit de l’humor situacions i personatges plens d’humanitat i d’actualitat a partir de protagonistes anònims. Un món real en el qual, quan menys t’ho esperes, pot irrompre la sorpresa.

SINOPSI
En Raimon s’apunta a una agència de relacions humanes per trobar parella. La Clàudia i l’Ignasi l’assessoren fent-li falsejar la seva personalitat i fent-li adoptar, sense que ell en sigui conscient, la de l’Ignasi.
En una cita en Raimon coneix la Sussi, una noia que viu obsessionada amb els saxofonistes. A partir d’aquí, els malentesos es comencen a precipitar i generen un entramat de conflictes que al
final desembocaran en conseqüències tràgiques per als personatges.
Al llarg de tota l’obra, i paral·lelament a l’augment de les tensions personals, al pis de l’Ignasi hi va creixent una plaga de “cuques del cafè” que ells intenten exterminar.


A4mans Teatre 
La companyia
neix el 2008 amb l’objectiu de posar en escena espectacles de tipus professional amb textos contemporanis.
A4mans, fundada per les dramaturgues Montserrat Mas i Blanca Bardagil, porta en escena dramatúrgies i textos de creació pròpia; d’aquesta manera el procés d’escriptura finalitza poc abans de l’estrena de l’espectacle, contemplant així la posada en escena com una part més de la creació del text dramàtic. El fet que la representació no estigui desvinculada de la dramatúrgia, fa que el text guanyi perquè va creixent i es va alimentant amb els assajos.

Blanca Bardagil i Montserrat Mas han guanyat, com a coautores, el XXXVII Premi de Teatre Ciutat d’Alcoi 2009, amb l’obra L’amant de Diògenes.


Durada: 75 minuts
Venda d’entrades: Telentrada i 1h abans a taquilla