fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Constança

Cia. Melanina Teatre
Idea original, selecció de textos i dramatúrgia: Berta Errando i Raquel Izaguirre
Direcció i dramatúrgia: Anna Ponces
Intèrprets: Raquel Izaguirre i Berta Errando
Escenografia: Angela Bosch Calvis
Vestuari: Anna Ros
Barrets: Eulàlia Briz
Il·luminació i so: Ingrid Fochs
Música: Eric Vinaixa
Perruqueria: Katharina Kaiser
Construcció escenogràfica: Gerard Tubau i Alba Juventeny

SINOPSI
Espectacle de creació pròpia a partir de poesia escrita per dones.
Algunes de les dones -pensadores, escriptores, activistes- més importants de la història es reuneixen un cop cada 28 anys en un lloc secret, gràcies a un lligam ancestral i misteriós que existeix entre elles. Les mou un objectiu comú: anar traçant un camí que les porti a una nova manera d’organitzar el món, on la llibertat, el reconeixement i la igualtat d’oportunitats siguin possibles.

Constança és un espectacle creat a partir de poesies escrites per dones d’arreu del món. És un espectacle de poesia teatralitzada, de poesia dita, viscuda. És un pont entre les paraules i l’espectador.
Virginia Woolf, Esmeralda Berbel, Gaspara Stampa, Gemma Gorga, Maria Mercè Marçal, Neus Aguado, Rosa Leveroni, Marina Tsvietàieva, Marta Pessarrodona, Cèlia Sànchez-Mústich, Mireia Calafell, Gioconda Belli, i tantes d’altres (la llista no s’acaba mai) són algunes de les dones que les han inspirat. En aquest espectacle són elles les que parlen, i les intèrprets fan de vehicle entre la seva paraula i l’espectador.

Cia. Melanina Teatre
Neix el 2006 amb la creació de l’espectacle Deliris, escrit i interpretat per Berta Errando. S’estrena a Mono Festival’06 de Castelldefels, i es representa a la Sala Maria Plans de Terrassa.
Al 2007 estrena el seu segon espectacle Préssecs Blaus, de Joan Tharrats, al Festival Femenine Touches a The Shunt Vaults, Londres, i es representa a la sala Areatangent, Barcelona.
L’agost de 2009 estrena Xàndal, a Terrassa, dins el Festival Terrasses d’Estiu. El 2 de desembre de 2009 es va estrenar a la Nau Ivanow de Barcelona i es va representar dins de la temporada d’hivern. L’obra Xàndal va ser premiada al I Certamen de Textos Teatrals Vila de Gràcia.
Un dels objectius de la companyia és capturar l’espectador i portar-lo de viatge. Per aconseguir-ho, utilitzen el ritme, la sorpresa, la veritat, la música, les imatges, les paraules, la llum i un rigorós treball d’actors. Volen crear espectacles vivencials, que excitin els cinc sentits i amb els quals trobar una complicitat amb el públic.

[www.melaninateatre.com]
[www.melaninateatre.com/cat/melanina.php]

Agraïments: Neus Aguado, Esmeralda Berbel, Gemma Gorga, Illa de l’Aire, Esperanza Aguilà, Jordi Castellei, Xavier Castellet i Familia Juventeny Albuixech.

Durada: 60 minuts aprox.
Entrada: 12€ /Amics de la Nau: 10€
Venda d’entrades: Telentrada i 1h abans a taquilla