fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Com un gegant invisible. Can Batlló i les ciutats imaginàries

Una mirada crítica a la ciutat contemporània a través de la transformació de Can Batlló i l’evolució del Model Barcelona. El recinte fabril de Can Batlló és, avui en dia, un gegant invisible al mig de Barcelona, amagat darrere els seus propis murs. Un recinte pendent de transformació i objecte de la reivindicació i la lluita veïnal des de fa molts anys, actualment en procés de reapropiació per part de la ciutadania.

A través del procés de la seva recuperació, ens preguntem sobre quines són les regles del joc, els actors, els interessos i les estratègies que han dictat les transformacions urbanes a la Barcelona dels últims trenta anys i que ens han portat a la situació actual, al Can Batlló de la propietat privada enfront el Can Batlló per la gent.A partir d’aquí mirem cap al futur i plantegem una reflexió sobre les altres Barcelones possibles, sobre totes les ciutats que encara ens queden per imaginar.

Guió: Panóptica/LaCol
Realització: Panóptica/LaCol
Edició: Panóptica
Assistents d’edició: LaCol
Mix de so: Francesc Gosalves (Reclab)
Veu en off: Arnau Andrés
Retoc de color: Gema Briones
Fotografies Can Batlló: Xavi Corbella
Imatges d’arxiu: archive.org
Música: diversos artistes (freemusicarchive.org)
Gènere: documental
Durada: 64′
Idioma original: català

Sobre els autors
Panóptica és Natxo Medina, realitzador i editor freelance que durant anys ha estat vinculat al món de la cultura i l’audiovisual, desenvolupant la seva carrera en ambits tan diversos com el documental underground, el periodisme musical, el video-assaig, la dicció cinematogràfica, l’entrevista o els espectacles en directe.
Panóptica són també els col·laboradors de Natxo (sonidistes, camarògrafs, directors de foto, escriptors, artistes, amics sobre tot), que ajuden a portar els projectes a terme i que s’estimen els reptes que posen a prova les seves habilitats. Panóptica és per tant un col·lectiu mutant de professionals de l’audiovisual, units al voltant d’un objectiu i una sensibilitat. [www.lanaita.com]
LaCoL
En 2008, dos grups d’amics encara estudiants d’arquitectura decideixen llogar un espai de treball on compartir l’experiència del projecte de final de carrera, un local a planta baixa al barri de Sants. Al donar-li la volta a la paraula “local”, van trobar el seu nom: LaCol.
Es defineixen a si mateixos com un col·lectiu de joves arquitectes que treballen de forma horitzontal i que aboquen en aquesta feina les seves il·lusions, inquietuds i coneixements. A partir d’una base ètica compartida, treballen des de l’arquitectura per a la transformació social. Entenen l’arquitectura com una eina per a intervenir, des de l’entorn més proper, i de forma crítica, en la societat que els envolta. [www.lacol.org]

Entrada gratuïta