fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Bob

‘Bob’, de Daniel McIvor
Del 21 al 25 de gener.
De dimecres a dissabte, 21h
Diumenge, 19h
Espai Abaco, passatge Bofarull 9
Entrada 8€
Amics de la Nau Ivanow 4€
[Les entrades es podran adquirir a partir d’una hora abans de la funció a la taquilla de la Nau

‘Bob’, de Daniel McIvor

Direcció: Vladimir Vera

Companyia Teatro Forte, amb:
Alba Yánez
Riikka Laakso,
ballarina

BOB (See Bob run) és una de les  obres més representatives de la nova dramatúrgia canadenca underground, el principal exponent del qual és Daniel McIvor, sent aquesta la primera vegada que es presenta aquest monòleg a Catalunya. Ara tenim l’oportunitat única de conèixer aquesta peça fonamental del teatre actual, de la mà de la companyia Teatro Forte, en una proposta dirigida per Vladimir Vera. L’actriu Alba Yánez, qui ha estat dirigida anteriorment per directors de la talla d’Abel Folk, Natalia Durán i Woody Allen, és l’encarregada de reprendre la pell de Roberta, coneguda per les seves amigues com "Bob", una noia que fa autoestop a la recerca del mar i del seu pare, mentre a la nit fuig dels crims que ha comès i dels altres on ha estat víctima. És com qualsevol jove amb la diferència que la seva ment està trastornada i dins dels seus relats notem les diferents capes d’un drama personal narrat en to de conte de fades. La ballarina finlandesa Riikka Laakso, s’encarregarà de donar vida a les ombres i als traumes de la seva vida.

La companyia Teatro Forte neix a Caracas, Veneçuela, a mitjan 2003 com un projecte independent realitzant representacions de carrer i l’any 2005, sota la direcció de Vladimir Vera, puja a les sales de teatre amb l’obra Escondite, amb la qual aconsegueix reconeixement per part del públic i la premsa nacional; el 2006, torna amb gran èxit amb El estado de las cosas. El 2007 estrena l’obra infantil Ajedrez, ja amb tres temporades en cartellera, i el 2008 presenta en el Goethe Institut de Barcelona la peça La noche árabe, de Roland Schimmelfenning.

L’obra compta amb un vestuari realitzat per la dissenyadora Fedora Freites, la il·luminació original del director de fotografia Valentín Atías i l’assistència a la direcció de Betty Scarcioffo.

És l’estrena a Europa d’aquesta obra que va causar furor en els circuits off broadway de Nova York.