fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Amèrica, Amèrica!

Aquest concert forma part de la cinquena edició del cicle de concerts de música de cambra Fem Música! a la Nau Ivanow. Anirà a càrrec de Íngrid Ustrell, soprano, i Mercè Roca-Ritoók, piano.

Íngrid Ustrell (Badalona) participa, ja de ben petita, en papers infantils de diverses òperes del Gran Teatre del Liceu. Inicia els estudis al Conservatori de Badalona, on debuta en recital amb Jorge Idelsohn al piano. L’any 2001 obté el títol Superior de cant al Conservatori del Liceu, sota el guiatge d’Enriqueta Tarrés. També ha participat en diversos cursos de cant amb prestigiosos professionals com Virginia Zeani, Nancy Argenta, Ian Partridge, Mya Besselink, Wolfram Rieger i Cynthia Sanner.
En les seves participacions en cors i com a solista ha estat dirigida per Mark Ermler, Gian Paolo Sanzogno, Paolo Carignani, Lucien Jean Baptiste, Joan Pàmies, Albert Romaní, Josep Vila, Jordi Noguera, Andrés Máspero i Alfons Reverté Casas, en diferents ciutats i països. El 2008 va guanyar la beca del curs d’Interpretació de Lied de Joventuts Musicals d’Espanya. També ha participat en diversos festivals de música contemporània, com ara el de Barcelona i Alacant.
Actualment forma duo amb la pianista Mercè Roca-Ritoók, amb qui dóna recitals regularment en el marc de festivals com ara Clàssica als Parcs o Fem Música! a la Nau Ivanow.

Mercè Roca-Ritoók (Barcelona, 1981) realitza estudis de piano a l’Escola de Música Virtèlia de Barcelona i a l’Escola de Música de Barcelona. Continua estudis superiors amb Maritere Monteys fins al 2004, any en què obté el Títol de la Associated Board of the Royal Schools of Music, de Londres. Paralel·lament, segueix treballant amb Ludovica Mosca a l’escola de música Luthier i amb Alba Ventura al Conservatori Superior de Música del Liceu.
Es trasllada a París l’any 2005, on s’ha especialitzat en acompanyament als conservatoris G. Fauré i J-P. Rameau, amb Pascal LeCorre i Christine Rouault. L’any 2008 acaba un màster a la Universitat de la Sorbona de París en l’especialització d’acompanyament vocal, sota la direcció de la pianista Françoise Tillard. Ha assistit a Master Class i cursos d’interpretació amb pianistes com Dalton Baldwin, Wolfram Rieger o Philip Moll, i cantants com François Leroux i Régina Werner.
Actua en diversos festivals catalans (Portaferrada, Santa Cristina d’Aro, etc.) i també a París (Catedral de Notre Dame). Ha fet una gira per Catalunya amb la mezzo francesa Séverine Etienne-Maquaire i el programa “Paris dans une guitare”. Ha acompanyat cursos de música, com el de melodia francesa de l’Académie du Théatre Français de la Musique que té lloc al Théatre Impérial de Compiègne i ha treballat en diversos conservatoris de la Regió de París. Actualment exerceix la docència i l’acompanyament a Barcelona a l’Acadèmia Marshall, Escola Luthier i el Centre d’Estudis Musicals de Barcelona.
Forma duo amb la soprano Íngrid Ustrell, amb qui dóna recitals regularment en el marc de festivals com ara Clàssica als Parcs, Fem Música! a la Nau Ivanow o Casa Golferichs.

Programa:
Obres de Charles Ives, Amy Beach, Samuel Barber, Dominick Argento i Leonard Bernstein
[programa sencer]

Informació i reserves 93 207 71 10
Venda d’entrades: Telentrada i 1h abans a taquilla
[+ info Associació Fem Música!]

Preus:
General 15€ (inclou 1 consumició)
Jubilats, estudiants, aturats, Amics Nau Ivanow 10€ (inclou 1 consumició)
Nens fins a 8 anys: 5 € (inclou 1 consumició)