fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

‘Altres Barcelones’

Del 2 de març al 8 de juny. 19h

Cicle de conferències ‘Altres Barcelones’

A càrrec de l’historiador Dani Cortijo

Tot Història Associació Cultural
Entrada gratuïta

Dimecres, 8 de juny

‘BARCELONA AL SEGLE XIX. LA CIUTAT INSURRECTA’
Segons Friedrich Engels, Barcelona fou la ciutat amb més lluites de barricades durant el segle XIX. Moltes de les seves revoltes a més, presenten anècdotes ben curioses com ara cavalls abatuts per armaris, avalots iniciats per borratxos o conspiracions gestades a les xocolateries.


Dimecres, 2 de març

‘LA INVENCIÓ DEL BARRI GÒTIC’
Molts turistes visiten el Barri Gòtic sense saber que aquest va ser creat entre els segles XIX i XX i que gran part dels seus elements són simples recreacions. Sense anar més lluny, la façana de la catedral és contemporània i el pont del Carrer del Bisbe és del 1928.

Dimecres, 6 d’abril

‘LA BARCELONA BRUTA’
Malgrat els serveis de neteja s’esforcen per mantenir la ciutat neta, el centre de Barc
elona continua estant encara especialment brut. Aquest problema ve de lluny. La descripció de les pèssimes condicions higièniques de la ciutat en el passat i els costums escatològics dels seus ciutadans són l’eix d’aquesta xerrada.
Dimecres, 4 de maig

‘LLEGENDES DE LA BARCELONA VELLA’
Molts pensen que les llegendes només poden ambientar-se a pobles recòndits, però Barcelona té un ric patrimoni llegendari des de l’edat antiga fins l’actualitat.
Aquestes narracions, tot i no ser fets històrics reals, ens ajuden entendre la mentalitat de la societat barcelonina que les va crear en diferents moments històrics.
Cicle organitzat per Tot Història Associació CulturalL’entitat TOT HISTÒRIA ASSOCIACIÓ CULTURAL organitza sortides, itineraris historicoartístics, conferències, tertúlies, cinefòrums,….dins d’un marc de creativitat, coneixement i enriquiment personal i col·lectiu. Des de la pluralitat ideològica i enfortint les arrels històriques de la nostra terra i de la humanitat. Un donar i un rebre, en un diàleg constant per apropar la història, de manera rigorosa, a totes les persones.

[+infoAforament limitat: cal que confirmeu l’assistència a tothistoria@gmail.com