fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Allau

Allau: massa de neu que es desprèn i es precipita muntanya avall amb violència. En alguns casos, un soroll esdevé el desencadenant de l’allau. Les persones som muntanyes nevades, una sola paraula, una simple melodia ens pot provocar una allau. Un escriptor escriu les memòries d’una diva moderna. Un escriptor que intenta, amb obstinació, traspassar la cuirassa del personatge a la recerca de la persona. Destriar les mentides de les veritats i les veritats de les mentides, despullar el mite, humanitzar la llegenda.
La diva també destria, busca, regira i fa vista enrere a la recerca d’alguna veritat, d’alguna cosa autèntica enmig d’una vida de mentida.
La missió és difícil, però l’escriptor troba escletxes, passadissos ocults, estones de distensió, un espai on fins i tot hi transita la ironia, el sarcasme i un àcid sentit de l’humor.

Col·lectiu InsomnI
Autor: Marc Comas
Dramatúrgia i direcció: Carme Cané
Intèrprets: Jordi Homs, Lurdes Casas, Dolors Rusiñol, Joan Marsó
Ajudant de direcció i regidoria: Marc Comas
Disseny de llums: Lluís Quintana
Escenografia: Montsita Rierola i Jordi Lafon
Disseny de chaise longue: Juan Carlos Moreno
Tècnic de so: David Font
Tècnic de llums: Albert López
Producció i distribució: InsomnI

Marc Comas
Amb Joan Marsó, és membre fundador i alma mater d’InsomnI. Precisament el binomi Marsó-Comas va ser el responsable de l’autoria i la direcció del primer muntatge de la companyia titulat Terminal. Amb InsomnI ha estat autor dels muntatges teatrals Autopista a la glòria i Allau. Més enllà del món teatral, Comas ha dirigit curtmetratges, documentals, videoclips i durant 10 anys el festival pluridisciplinari Mostra d’Arts Vives del Castell de Montesquiu.

InsomnI
És un col·lectiu de joves artistes que, tot i provenir de disciplines diferents, tenen unes inquietuds, unes preocupacions, unes sensibilitats artístiques comunes i coincidents. Quan aquests artistes s’adonen que necessiten una eina, una plataforma, un espai comú on poder desenvolupar la creació, creen InsomnI.. Un continent per evitar que el contingut se’n vagi a la deriva.
Si haguéssim d’enumerar les autoexigències que estan presents en tots els projectes del col·lectiu serien la innovació, el compromís, l’experimentació, el risc, la imaginació i la independència.
Més enllà del teatre o les arts escèniques, InsomnI ha produït curtmetratges, documentals, muntatges multidisciplinaris i videoclips. Els seus treballs han estat presentats a diversos països i han rebut premis, beques i reconeixements.
En el terreny teatral, Insomni va guanyar la Beca de Suport a la Creació i Producció de les Arts Escèniques 2007-2008, convocat pel Teatre Cirvianum de Torelló, amb el muntatge Terminal. Un any després, va estrenar Autopista a la glòria i ara presenta un nou muntatge teatral que, seguint la seva trajectòria, torna a ser íntegrament de producció pròpia: Allau.

L’espectacle Allau és fruit del conveni de col·laboració amb l’Institut del Teatre per incorporar a la programació de la Nau Ivanow les creacions de les companyies residents del projecte “Institut del Teatre-VIC (Viver d’Investigació i Creació): Residència d’Arts Escèniques”.

[www.elsinsomni.cat]

Durada: 1h 15 minuts
Entrada: 12€ /Amics de la Nau: 50% + 1 consumició gratuïta
Venda d’entrades: Telentrada i 1h abans a taquilla