fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Adam&Eva, el musical

L’espectacle té com a punt de partida just el matí després de mossegar una poma, quan Adam i Eva es desperten en una part del Jardí de l’Edèn que no reconeixen. I es fan algunes preguntes: On són? Què va passar la nit abans? Què hi ha sota la fulla de parra que porta l’Adam? No és fins que no coneixen a l’Arcàngel Oliver, el seu angelical “Agent de Transició”, que comencen a entendre les terribles conseqüències dels seus actes. L’Adam, traumatitzat pel la seva nova realitat, inicia una fugida per tal de tornar al Paradís perdut, deixant Eva tota sola en una terra desconeguda, plena d’éssers estranys. És el que podríem catalogar com la primera disputa conjugal de la Història. Mentre la trama avança, Adam i Eva descobreixen un nou món, es coneixen a ells mateixos, i aprenen la veritable naturalesa de la vida a la Terra. Però sorgeix un dubte: acceptaran el Pla Diví o es deixaran enredar per Llucifer? I és que, de debò és sensat això de deixar tot el destí de la humanitat al criteri d’aquest home i d’aquesta dona sense experiència prèvia? Què han de fer per poder decidir el futur que es mereixen? Els altres personatges que apareixen en aquest relat “bíblic”, d’inspiració lliure en el llibre del Gènesi són: un Llucifer molt peculiar, un Caribú distret i un Pomer molt xerraire.

Amb llibret, música i lletres de Ben Hales, es va estrenar el 2013, a l’Edinburgh Festival Fringe, al Gilded Balloon Teviot, sota la direcció escènica de Matt Wilde.

Autor: Ben Hales
Direcció: Silvia Sanfeliu
Direcció musical: Adrià Bravo
Repartiment: Jaume Ortanobas (Adam), Sílvia Blavia (Eva), Jordi Farrés (Llucifer), Alex Marteen (Oliver) i Mireia Vallès (Caribú/Arbre)

Tot va començar amb una excursió a Edimburg, on per casualitat i enmig de centenar de propostes que reuneix el Festival Fringe la companyia anglesa Splendid Production presentava Adam&Eve, The Musical, dirigida per Matt Wilde. L’ originalitat de la proposta i les ganes de portar-la a casa nostra van fer la resta. I així l’Albert Genover es va posar amb la seva particular Creació. I del no res va convèncer l’autor per la cessió dels drets i a la Silvia Sanfeliu per fer-ne la direcció, A l’Adrià per jugar amb la música i les cançons i a tot el repartiment que en conèixer la proposta se’n van enamorar. Com quan Adam&Eva van caure en la temptació. [dossier Adam&Eva]

Ben Hales, músic, compositor i escriptor freelance. Com a guitarrista i compositor, ha treballat extensament amb el seu germà Matt Hales, i ha escrit i realitzat gires amb moltes altres bandes. La seva música comercial inclou bandes sonores per a anuncis de Mitsubishi i Chrysler, entre d’altres. Més recentment, ha compost música per a nombroses produccions de televisió (Watson & Oliver, Dick and Dom Funny Business i The Stephen K Amos Show) i per a la BBC i Twofour/Canal 4 (A Short History of Everything Else).També és lletrista, escriptor i dramaturg. Director associat de Splendid Productions, és el responsable de les adaptacions d’obres clàssiques. La seva primera obra original In Parenthesis va guanyar el concurs de dramatúrgia Metamorphosis08 del Ambassador Theatre Group’s. El seu segon guió There’s a Leak!, escrita per a joves intèrprets, va ser publicada per les editorials educatives Nelson Thornes. Fa poc ha creat la música per a la segona sèrie de Watson &Oliver per a la BBC2, l’obra Poundtown i la realització d’Adam&Eve: The Musical, estrenada al Festival Fringe d’Edimburg.

[adamievaelmusical.cat] / [facebook] / [twitter]

Espectacle en català
Durada: 70 minuts aprox.
Entrada: 12€ /Amics de la Nau: 50%
Venda d’entrades: 1h abans a taquilla

Anticipada: