fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

El projecte Ciudades Imposibles segueix avançant per aterrar a Barcelona a l’octubre de 2020

Fa 4 anys vam conèixer l’arquitecte Artisteo Mora en un viatge que vam realitzar a Mèxic. Fruit de la seva passió i de la nostra voluntat com a Nau Ivanow per fer un projecte que comptés amb tot el que volem transmetre (internacionalització, comunitat, proximitat i La Sagrera), va néixer el projecte Ciudades Imposibles. Aquesta plataforma mexicana, dirigida per Aristeo Mora, estudia i analitza la manera com els projectes arquitectònics i urbanístics inconclusos o fallits afecten diferents ciutats al món.

Des de la Nau volem abordar, amb tota la comunitat del barri i altres professionals de diversos àmbits, les eternes obres de transformació entorn de l’eix ferroviari de la Sagrera i tots els projectes descartats al llarg dels anys. Per aquest motiu, vam promoure una residència d’investigació amb el col·lectiu Ciudades Imposibles i la col·laboració d’ El globus vermell, projecte que forma part del co-working de la Nau, per analitzar aquesta realitat.

L’objectiu és conversar, a través de plànols, projectes urbanístics i arquitectònics no realitzats i narracions orals, com ens afecten aquestes absències, però també com hauria canviat el barri, i com ens hauria afectat, si els projectes s’haguessin construït.

Al novembre de 2019 la Compañía Opcional d’Aristeo Mora, va realitzar una residència a la Nau Ivanow i amb la col·laboració del Globus Vermell i d’un grup de veïnes i veïns de barri de La Sagrera es van investigar els diferents projectes que en principi haurien de compondre el pla de Parc Lineal i Estació Intermodal. Els resultats d’aquesta residència es van presentar al públic en el que va constituir un primer esbós del que serà el Museu de la Ciutat Impossible Barcelona.

Aquest projecte s’estrenarà l’octubre de 2020 al Museu Etnològic i de Cultures del Món, en el marc del Festival Grec de Barcelona. Aviat donarem més informació!