fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

El 14 d’octubre a les 17h s’inaugura el projecte Ciudades Imposibles

ciudades_imposibles

Ciudades Imposibles ja té data d’estrena: el 14 d’octubre a les 17h es farà pública una plataforma digital d’art en viu interactiva i s’inaugurarà una instal·lació museística al Museu Etnològic i de Cultures del Món, en el marc del Festival Grec de Barcelona.

El projecte neix de la necessitat d’abordar amb tota la comunitat del barri i altres professionals de diversos àmbits, les eternes obres de transformació entorn de l’eix ferroviari de la Sagrera i tots els projectes descartats al llarg dels anys.

El projecte aglutina tres pals de paller essencials per als quals la Nau Ivanow treballa: la internacionalització, les residències i el treball amb el territori, amb la voluntat de seguir aquesta mateixa línia de treball en futurs projectes.

La Compañía Opcional de Mèxic, dirigida per l’arquitecte Aristeo Mora, ha estat l’encarregada de liderar aquest projecte col·laboratiu juntament amb el Globus Vermell. El resultat serà per una banda, una plataforma digital d’art en viu interactiva que esdevé una guia per navegar a través de diferents micro experiències de lectura, audició, visionat i interacció amb els propis veïns de barri la Sagrera. A més, es desplegaran mapes, imatges, textos, àudios, vídeos i testimonis que a partir d’una dramatúrgia hipertextual es connectaran amb informacions d’altres llocs web.

Per altra banda, la Compañía Opcional i el Globus Vermell, presentaran una instal·lació museística al Museu Etnològic i de Cultures del Món, en la qual es desplegaran parts del contingut de la pàgina web i de la investigació realitzada. La instal·lació estarà composta per un mòdul que el visitant podrà recórrer amb l’ajuda de diferents indicacions que seran incloses en la instal·lació, les quals li permetran desplegar el llibre/museu de la ciutat impossible.

Aquest projecte s’emmarca dins el Creació i museus del Festival Grec de Barcelona.