fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Cicle de Creació DespertaLab 2017

L’objectiu del Cicle de Creació DespertaLab, organitzat amb la Sala Atrium, és donar suport a la creació teatral més activa i emergent. A través d’aquest cicle, es posa a l’abast de les companyies l’espai i les condicions tècniques adients per a la creació, la producció, la comunicació-difusió i l’exhibició d’una obra teatral. En aquesta tercera edició la Beca s’ha internacionalitzat i ha passat a tenir dos premis d’àmbit nacional i un d’internacional, gràcies a un conveni signat amb la Secretaria de Cultura del govern de Jalisco (Mèxic). A més, la companyia guanyadora del primer premi gaudeix d’una estada en residència a l’espai de Cal Gras, gira dins el programa Testimoni Escènic i viatge el mes de setembre de 2017 a la Muestra Estatal de Teatro de Jalisco.

1r premi – The Mamzelles

Del 8 al 18 de juny podreu veure per primer cop MAFIA de The Mamzelles, a la Sala Atrium. Aquesta obra va ser escollida entre més de 40 propostes que es van presentar al concurs. Aquest cop se’ls uneix una nova integrant al grup, en una obra de dones amb força, violentes i potents. La creació barreja castellà i italià.

La companyia, que ja havia fet algunes residències tècniques a la Nau Ivanow, va entrar al nostre espai a preparar la creació a principis de maig. Abans de començar el procés de creació aquí, van estar uns dies de residència a l’alberg de cultura Cal Gras, gràcies al conveni de col·laboració que tenim amb aquest espai d’Avinyó. A la Nau van tenir tres setmanes els espais de creació del segon pis i una setmana la sala d’exhibició, posant a punt l’obra abans d’aterrar a la Sala Atrium.

SINOPSI

Som en algun lloc de la Calàbria dels anys 90. Som en una cuina, en la nit més calorosa, el vespre abans del casament de la filla petita de Salvatore Maritzzo, un dels homes més poderosos de la ciutat. Les quatre germanes Maritzzo esperen els homes de la família per sopar. ‘Se non li aspettiamo ce andrà di Traverso!’ Se sent el timbre: hi ha una nota. ‘On vas?’, diu Ilaria. ‘A buscar el pare’, respon Emilia. ‘I qui et protegirà?’ Emilia la mira… ‘Nosaltres ens protegim sols.’


SALA ATRIUM
Del 8 al 18 de juny
De dimarts a dissabte a les 20.30 h i diumenge a les 19.00 h

ENTRADES A: entradium.com/entradas/mafia-barcelona

The Mamzelles Teatre
Idea original: Bàrbara Mestanza
Dramatúrgia: Paula Malia, Bàrbara Mestanza i Paula Ribó
Direcció: Bàrbara Mestanza i Paula Ribó
Ajudant de direcció: Eric Balbàs i Carla Linares
Repartiment: Paula Malia, Bàrbara Mestanza, Paula Ribó i Júlia Molins
Disseny escenografia: Equip maap (Anna Auquer i Maria Auquer) i  Javier San Agustín
Constructor escenografia: Olau Puig
Constructor cos fictici: David Soler
Vestuari: Verónica Febrero
Ajudant vestuari: Chiara Legittmo
Disseny d’il·luminació, so i vídeo : Rubén Homar
Traducció i coaching italià: Maria Ribó, Silvia Maestroni i Alberto Oliveri
Fotògraf: Lluís Tudela
Producció: Isis López
Col·laboració en la producció Nau Ivanow i Sala Atrium

Agraïments: Taller Glab, Calvet Fruits, EMMCA Escola de Música i Centre de les Arts, Orlando Chico, adidas, Alex Sardá, Cristina Ramos,
Singermornings, POLIÉSTER, Violeta Comella, Nanouk Films, Víctor Santacana, Francesca del Gatto, Alba Gómez, Adriana Giné, Roser Gamonal, Manu Menéndez i Laia Vidal.