fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Celebrem les Jornades EXIT 2020 online per parlar de la deconstrucció de les relacions de poder a les arts escèniques

Els dies 9 i 10 de novembre vam organitzar les Jornades EXIT 2020 online: desmuntant les relacions de poder a les arts escèniques, en les quals vam comptar amb més de 140 persones inscrites de més de 35 ciutats i de 9 països diferents.

Les Jornades EXIT sorgeixen de la voluntat que des de la Nau Ivanow tenim per generar debats al voltant de les temàtiques més latents en el sector de les arts escèniques. En aquesta edició, hem volgut posar els nostres recursos i plataformes de difusió a disposició de les entitats, col·lectius i professionals que treballen en la deconstrucció de les relacions de poder a les arts escèniques. Una temàtica que com a equip i institució ens preocupa i en la qual volem poder generar les eines i recursos necessaris per a posar així, el nostre granet de sorra a crear un present i un futur pròxim però igualitari en un sector, on de vegades donem per vàlides algunes actituds o fets que no hauríem de permetre i caldria revisar.

Les Jornades EXIT es van realitzar en dues sessions amb quatre taules de debat formades per professionals de la cultura, la comunicació, el dret i el sector social. Les participants a les taules  van exposar les seves reflexions, experiències i opinions al voltant de com ser conscients, visibilitzar i combatre els abusos de poder en les arts escèniques i també en altres esferes.

Després d’aquestes jornades en les quals s’han plantejat tot un seguit de qüestions i reflexions molt interessants, s’el·laborarà un document que reculli les conclusions generades, per tal de fer-ho extensible a tothom qui ho vulgui consultar. Mentrestant, compartim els vídeos sencers de les jornades.