fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Bet Orfila, nova presidenta d’ADETCA

Bet Orfila, gerent i productora de la companyia La Perla29, ha estat escollida nova presidenta de l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA), en substitució de Xavier Marcé.

“Encapçalo la candidatura a la presidència d’ADETCA en unes circumstàncies excepcionals i és dins aquest marc que l’empresa que represento i jo mateixa decidim agafar aquest relleu. Amb respecte i amb il·lusió per treballar amb el sector. Haurem de buscar un tarannà propi i adequat al nostre perfil, en la gestió i en el dia a dia de l’Associació.
La nova junta que he proposat manté el gruix de l’equip de treball de la junta directiva anterior i s’amplia amb la incorporació de persones que representen altres realitats escèniques catalanes.”

La junta ha quedat constituïda de la següent manera:

Presidenta: Bet Orfila (La Perla 29)
Vicepresident – Productores: Toni Albaladejo (Anexa)
Vicepresidenta – Sales: María José Balañá (Grup Balañá)
Vicepresidenta – Territori: Marta Montalbán (Bitò Produccions)
Secretària: Isabel Vidal (Grup Focus)
Tresorer: Juli Macarulla (Sala Beckett)
Vocals: Òscar Balcells (Teatre de l’Aurora), David Marín (Nau Ivanow), Eduard Garre (Teatre Apolo) i Joan Negrié (Sala Trono)

Les principals línies d’actuació que s’ha marcat se centren “a incrementar el paper cohesionador de ADETCA dins del sector, tant amb les associacions existents com amb les productores i organitzacions que van sorgint”, segons Orfila.

Així mateix, pretén “mantenir i consolidar el grau de lideratge de ADETCA davant les administracions i altres agents culturals, i mantenir el marc legal, normatiu i d’ajudes a l’àmbit de les arts escèniques a Catalunya”.

Bet Orfila (Barcelona 1972) és economista i des de desembre de 2009 ocupa el càrrec de secretària general de la junta de ADETCA.

Orfila va fundar La Perla 29 i el Pas 29 l’any 2000, i abans havia treballat en el Teatre Romea, el departament de Cultura de la Generalitat i el Teatre Nacional de Catalunya (TNC).

Resultat d'imatges de bet orfila