fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Girasomnis

Girasomnis és un projecte de fusió artística on convergeixen tres disciplines diferents, la dansa, el videoart i la música, en un mateix camí: el camí de l’evocació, de les emocions i els sentiments dins del món dels somnis. Una apologia del somni com a vehicle de llibertat, una oda a viatjar amb els ulls tancats i poder volar i que agafa forma en paisatges nocturns, ballarins que s’il·luminen al ritme de la música instrumental i projeccions que arrossegaran l’espectador a un viatge a través d’un món imaginari i sensitiu.

PARLEM AMB PACO GRAMAJE DE LA SEVA CREACIÓ I DEL PROCÉS EXPERIMENTAT DINS LA NAU IVANOW.

Què és Girasomnis?

Girasomnis és un projecte de fusió artística de diverses disciplines com són la dansa, el videoart i la música instrumental, també la poesia i la fotografia. Tot i ser un conglomerat de disciplines això fa únic Girasomnis.

Com vau conèixer la Nau Ivanow?

Vam contactar amb la Nau a finals de juny de 2014 perquè necessitàvem un lloc on poder desenvolupar la part coreogràfica de l’obra, i a l’octubre vam començar dues setmanes d’assaig a la Nau. Vam tenir fins i tot quatre dies de formació d’actors a la Nau per a companyies emergents com la nostra.

“Resulta molt cómode assajar a la Nau, és el marc perfecte per a fer aquesta obra”

Què és el més útil de l’equipament?

La Nau té un Viver de Creadors, com una mena de coworking, que resulta molt còmode de fer servir i després poder anar a la sala d’assajos o a la sala gran. És el marc perfecte per fer aquesta obra.

Quin valor afegit genera la Nau en l’obra?

Per a aquesta formació, l’oportunitat d’assajar a la mateixa Nau i d’estrenar-hi l’obra amb el seu suport ha estat vital per poder crear el projecte. L’estrena va ser el 18 de desembre de 2014; van ser quatre dies, de dijous a diumenge, i en vam sortir molts contents, amb molt bon feedback de la gent. Fins i tot vam disposar de tres dies més al gener per tornar a estrenar, ben contents de seguir amb l’obra.

 

Paco Gramaje
Videoartista i compositor valencià. Les seves peces de
videoart han participat en nombrosos festivals nacionals
i internacionals. Les performances Human mapping s’han
http://www.girasomnis.com/pogut veure a diversos teatres de Madrid i Berlín.

http://www.girasomnis.com/