fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

We Act Asociación

We Act som una associació sense ànim de lucre constituïda per quatre professionals de l’àmbit de l’art, la cultura, la comunicació i l’accessibilitat, amb el propòsit comú de promoure unes arts escèniques inclusives i lliures de barreres comunicatives que fomentin la participació del col·lectiu de persones amb diversitat sensorial a la vida artística i cultural de Barcelona.

Des de l’associació explorem el paper de l’art en la visibilització i la inclusió de la diversitat en la nostra societat per tal d’anar cap a una societat més tolerant i justa amb les diferències. We Act defensa les arts escèniques com un mitjà directe per desafiar i qüestionar la discriminació envers aquests col·lectius, així com per interpretar i viure en aquest món d’una forma més solidària. Per aquest motiu, defensem i volem potenciar la participació del col·lectiu de persones amb discapacitat en les activitats culturals i artístiques de les nostres ciutats.

Simbiòtic Festival 2016 ha estat la nostra presentació i primera acció per democratitzar l’accés a la cultura; un festival d’arts escèniques accessibles per a persones amb diversitat sensorial que va tenir lloc a la Sala Beckett, Obrador Internacional de Dramatúrgia, i que durant tres dies va obrir les portes del teatre a la diversitat. Amb la primera edició vam voler deixar d’excusar-nos com a espectadors, creadors i gestors culturals de no tenir mitjans, experiència ni suport per incloure la diversitat i l’accessibilitat als espais d’exhibició escènica de Barcelona.

Després de la bona rebuda de la iniciativa per part del públic i dels creadors, hem decidit que Simbiòtic Festival ha de perdurar en el temps per seguir reivindicant els formats artístics accessibles, així que amb molta il·lusió anunciem que aquest any tindrem una nova edició de Simbiòtic Festival a Barcelona.

Però les nostres accions no es concentren en el festival. Amb la intenció d’avançar en la integració de les persones amb diversitat sensorial a la vida cultural de la nostra ciutat, estem començant a desenvolupar una línia de tallers impartits per professionals en l’àmbit de l’accessibilitat, de la cultura i de les arts escèniques, amb l’objectiu de plantar aquesta llavor del canvi al cap de la gent. Creiem fermament que l’educació sempre és la base del canvi i en aquest àmbit encara ens queda un llarg camí per recórrer.

A més, aquest any We Act Assoc. s’estrena com a productora d’esdeveniments culturals i artístics accessibles amb l’organització de L’art també és Cec, una gala solidària que reivindica l’accés a la cultura de les persones cegues a través de l’escriptura en Braille i les arts en viu. La gala va tenir lloc el 16 de juny a l’Auditori del CaixaForum de Barcelona sota el paraigua de l’Associació Discapacitat Visual Catalunya B1+B2+B3. Tots els beneficis obtinguts van anar destinats a la Fundació Ramon Martí i Bonet contra la ceguera, una entitat que crea projectes propis locals i internacionals, per poder oferir servei oftalmològic a les persones amb discapacitat visual sense recursos.

En definitiva, des de We Act defensem que hi ha moltes maneres d’entendre i interpretar la realitat i creiem que unes arts escèniques que puguin ser gaudides per tothom són possibles i necessàries per seguir avançant cap a la democratització real de l’escena cultural i artística de la nostra ciutat. Per tant, si formes part d’algun projecte artístic, cultural, educatiu o social que dóna suport a aquest canvi i que creus que pot ser útil per seguir avançant per aquesta via, estarem encantades de coneixe’t i anar traçant la xarxa per seguir avançant.