fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

3a temporada de l’Escola de l’Espectador de la Sagrera

Trobada inicial de l’Escola de l’Espectador de La Sagrera

Lectura atenta sota la mirada d’un membre de l’Escola de l’Espectador

Trobada amb l’Escola de l’Espectador i alumnes de l’escola d’arts escèniques El Timbal

Comença un curs més l’Escola de l’Espectador de la Sagrera. Una iniciativa de la Nau Ivanow per endinsar-se en el procés de creació d’una obra teatral. Donem a conèixer la feina que hi ha al darrera d’una companyia mentre acompanyem els professionals per a sentir el teatre de més a prop.

La companyia escollida aquest cop és Projecte Ingenu, que porta dos anys residint al nostre espai. Seguirem, des dels primers passos, una obra basada en el Teatre de Don Joan de Josep Palau i Fabre. Es tracta d’una reinvenció del personatge del Don Joan per situar-lo en diferents contextos i gèneres dramàtics però sobretot la tragèdia i la farsa.

Aquest 2018 els espectadors han pogut descobrir 6 projectes diferents. Alguns dins el barri de la Sagrera com Escena Germinal, que es va presentar al Centre Cívic de la Sagrera “La Barraca”. Propostes internacionals gràcies al premi internacional DespertaLab i les companyies premiades Arrogante Albino i Teatro Nómada i Teatro Estudio (TEES). També conèixer espais de creació com la Central del Circ amb la companyia resident Hui Basa, o l’Escenari Joan Brossa amb Les Antonietes. Assistir a festivals com FiraTàrrega o el Festival de Teatro Clássico de Almagro. O conèixer com es creen les produccions del Festival Grec amb Shenzhen, una obra de Roberto Romei.

Reportatge sobre l’Escola

El programa Teló de Fons de La Xarxa ha emés un reportatge sobre els espectadors on dediquen un espai sencer a parlar de la nostra Escola de l’Espectador de la Sagrera. En destaquen el procés de conèixer la creació d’una obra i com s’aconsegueix trencar aquesta barrera que pot sorgir entre espectadors i companyia.