fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

S’inaugura el projecte Ciudades Imposibles Barcelona. La Sagrera

Aquest dimecres 14 d’octubre s’ha inaugurat el projecte Ciudades Imposibles Barcelona. La Sagrera de manera presencial al Museu Etnològic i de Cultures del Món de Barcelona i amb connexió online en directe amb la Compañía Opcional des de Mèxic.

El projecte, impulsat per la Nau Ivanow, neix de la necessitat d’abordar des de les memòries compartides amb gent del barri i amb diversos professionals i de l’arxiu documental generat, les eternes obres de la futura estació intermodal de la Sagrera i de transformació de l’eix ferroviari, així com tots els projectes de l’entorn descartats al llarg dels anys.

La presentació va començar amb la projecció d’una conversa entre el diferents agents implicats en el projecte: la Compañía Opcional, El Globus Vermell, la Nau Ivanow, el Museu Etnològic i de Cultures del Món, l’Institut de Cultura de Barcelona, el Festival Grec de Barcelona i dues de les veïnes que han participat en el projecte. La conversa va comptar amb la moderació d’Adriana Pantoja, professora i investigadora de la Universitat Jesuïta de Guadalajara (Mèxic).

A continuació, es van iniciar els parlaments per a donar la benvinguda al projecte i Aristeo Mora, director de la Compañía Opcional, va presentar oficialment la plataforma digital que permet navegar a través de diferents micro experiències de lectura, audició, visionat i interacció amb els propis veïns de barri la Sagrera.

A més de la plataforma digital, Ciudades Imposibles Barcelona també es materialitza en una instal·lació museística al Museu Etnològic i de Cultures del Món de Barcelona, en la qual es despleguen parts del contingut del web i de la investigació realitzada.

Podeu recuperar tota la presentació a través d’aquest enllaç.