fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Crònica del primer mes de residència de Fundación Agrupación Colectiva – FAC

Exteriors LARVA

Interior LARVA

Xerrada sobre internacionalització

Assaig Foro Periplo

Fundación Agrupación Colectiva – Fac va ser la companyia guanyadora del primer cicle internacional DespertaLab. Aquest intercanvi suposa una millora respecte a l’experiència de l’any passat, dotant el premi d’una residència de dos mesos a l’espai Foro Periplo de Guadalajara, a Jalisco (Mèxic). També una dotació econòmica més elevada i la presentació al públic local dins el MET, la Muestra Estatal de Teatro Jalisco. Gràcies a la complicitat i coordinació amb la Secretaría de Cultura de Jalisco a finals de juny començava el viatge cap a terres mexicanes dels actors Xavier Torra i Francesc Cuéllar i la productora Anna Maruny.

El primer que van fer va ser conèixer l’espai LARVA (Laboratorio de Arte Variedades) on estrenarán l’obra premiada SUBVERSIVE COLLECTIVE VIOLENCE. Gràcies a Gabriela Escatell, coordinadora de teatre de la Secretaría de Cultura Jalisco, van poder conèixer des de dins l’espai escènic on es presentarà l’obra, dins el MET.

Durant les setmanes següents van començar la residència d’assajos a Foro Periplo, però també participar en algunes xerrades sobre internacionalització i mobilitat, dins el sisè Festival Periplo Movimiento Internacional de Circo.

A finals de juliol la companyia Fundación Agrupación Colectiva – FAC presentava en el Teatro Alarife Martín Casillas de Guadalajara “Protocolos de acción frente a lo desconocido”, una obra de Francesc Cuéllar. Es tractava de la primera ocasió per veure a FAC en acció. El millor va ser que en aquesta obra van participar-hi també els Arrogante Albino, companyia guanyadora de l’intercanvi internacional de la Beca DespertaLab 2018. Amb aquest intercanvi es feia evident que l’aposta de construïr ponts ha creat una connexió real amb el territori.

Workshop dins el FESTA

A principis d’agost, la companyia ha continuat alternant assajos amb altres activitats, com un workshop dins el FESTA, el Festival de las Artes de Jalisco, on alguns Arrogante albino han participat.

Queda menys d’un mes per l’estrena a Mèxic de l’obra i des de la Nau Ivanow estem orgullosos d’aquesta experiència única que suposa l’internacionalització d’una companyia. Estarem ben atents a les novetats que ens vagin enviant!